4 Νοε 2017

Συμβουλές-κλειδιά για τη διοργάνωση του γάμου σας



Ήρθε η ώρα να διοργανώσετε και το δικό σας γάμο, έχετε κάποιο χρόνο μπροστά σας, αλλά σας φαίνονται όλα βουνό και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε.
Κατά το παρελθόν έχετε πάει σε τόσους γάμους, αλλά ποτέ δεν φανταστήκατε ότι για την παραμικρή λεπτομέρεια πρέπει να ασχοληθείς, εκτός αν έχεις την πολυτέλεια να έχεις διοργανωτή γάμου.

Εδώ έχουμε κάποιες βασικές συμβουλές-κλειδιά κι ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες:

  •  Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό για το γάμο, το λεγόμενο budget, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι άλλωστε, διότι είναι μειοψηφία αυτοί που διαλέγουν ό,τι θέλουν χωρίς οικονομικό περιορισμό, τότε καταλήξτε στο μυαλό σας ποια στοιχεία είναι αυτά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και είστε διατεθειμένοι να δώσετε περισσότερα χρήματα για να έχετε αυτό που θέλετε και ποια στοιχεία είναι δευτερεύοντα οπότε μπορείτε να κάνετε μικρές υποχωρήσεις, για να μην ξοδευτείτε π.χ. να ξοδέψετε για το νυφικό, αλλά να είστε φειδωλοί στην μπομπονιέρα.
  • Επενδύστε σε ένα καλό φωτογράφο, ψάξτε και βρείτε ένα καλό φωτογράφο του γούστου και της αισθητικής σας, διότι από εκείνη την ημέρα οι φωτογραφίες και το βίντεο θα σας μείνουν, οπότε είναι σημαντικό να έχουν αποδοθεί με τον τρόπο που σας εκφράζει. 
  •   Όσον αφορά το στολισμό, μπορείτε να αποφύγετε τα πολλά λουλούδια, διότι κοστίζουν πολλά χρήματα – με μία μικρή έρευνα αγοράς θα το διαπιστώσετε π.χ. η γυψοφίλη είναι πανάκριβη - και να προτιμήσετε διάφορες κατασκευές π.χ. βάζα με δαντέλα που μέσα φωτίζουν αναμμένα ρεσό.
  • Συμβουλή προς τις νύφες, διαλέξτε μακιγιάζ και χτένισμα που να μην είναι εξεζητημένο και ακραίο, αλλά διαχρονικό π.χ. μακιγιάζ σε γήινους τόνους χωρίς γκλίτερ. Σκεφτείτε ότι θέλετε να βλέπετε σε 10 χρόνια τις φωτογραφίες του γάμου σας και να μην χτυπάει κάτι άσχημα στο μάτι σας.
  • Συμβουλή για τις νύφες επίσης, μην επιλέγετε πολύ προκλητικά και άβολα νυφικά, διότι π.χ. ένα νυφικό με υπερβολικά ανοιχτό ντεκολτέ δεν προσιδιάζει στην ημέρα κι επίσης να έχετε κατά νου ότι το νυφικό είναι το φόρεμα που θα φοράτε για πολλές ώρες εκείνη την ημέρα, καθώς θα χορέψετε επίσης για αρκετές ώρες με αυτό.
  •  Συναντηθείτε με φίλους και συγγενείς, που έχουν παντρευτεί σχετικά πρόσφατα και έχετε εμπιστοσύνη στο γούστο τους και πάρτε συμβουλές και γνώμες.
  • Ψάξτε στο διαδίκτυο, θα πάρετε πολλές ιδέες για όλα τα θέματα.
  • Μην διαλέξετε τελείως υπαίθρια αίθουσα ή χωρίς εναλλακτική επιλογή για σκεπασμένο χώρο, διότι ακόμα κι αν ο γάμος έχει αποφασιστεί για κατακαλόκαιρο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της βροχής και σε αυτή την περίπτωση οι τέντες, για να καλυφθεί ο χώρος είναι πανάκριβες (η τιμή τους υπολογίζεται με το τετραγωνικό π.χ. η ενοικίαση μιας τέντας για 400 άτομα κοστίζει 2.000-3.000 ευρώ).




Τέλος, να θυμάστε ότι το πιο βασικό για εκείνη την ημέρα είναι να έχετε διαλέξει το σωστό άνθρωπο και να φροντίσετε να περάσετε αξέχαστα!


      Στέλλα Ταφλαμπά


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ