13 Νοε 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Πειραιά, με τον Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Ferry Adamhar.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα ναυτιλίας και ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά και σε πόλεις, όπως ο Πειραιάς και η Τζακάρτα.
Παρών στην συνάντηση ήταν και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Ferry Adamhar, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντική μέρα για μένα που συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Πειραιά σε αυτήν τη σημαντική πόλη της Ελλάδας. Είχαμε μία πολύ ζεστή και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο, πως να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και να προωθήσουμε τη συνεργασία μεταξύ του Πειραιά και της Ινδονησίας, όχι μόνο στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και στον πολιτιστικό τομέα. Επίσης, σε ό,τι αφορά την σύσφιξη των σχέσεων των λαών ελπίζουμε - κι αυτή ήταν και η δέσμευσή μας, όπως συζητήσαμε και με τον Δήμαρχο - ότι θα είναι ένα σημείο αναφοράς για τη μελλοντική εξέλιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη των σχέσεων, όχι μόνο μεταξύ του Πειραιά και της Ινδονησίας αλλά και μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδονησίας.
Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία σας και επίσης θέλω να τονίσω - όπως ανέφερα και στον Δήμαρχο - πόσο υπέροχη και μοναδική είναι η πόλη του Πειραιά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Υποδέχτηκα σήμερα στο Δημαρχείο τον Πρέσβη της Ινδονησίας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που πρέπει να έχει ο Πειραιάς. Πιστεύω πως πρέπει να γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους πολλών χωρών. Η Ινδονησία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, με 250 εκατομμύρια και πλέον πληθυσμό, αλλά έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τα ελληνικά, καθώς έχει λιμάνια και νησιά.



Ο Πρέσβης εκτιμά πολύ τον Πειραιά και ως πόλη και ως λιμάνι. Ήθελε να συζητήσουμε πιθανές συνεργασίες, όχι μόνο αδελφοποίηση. Συνεργασίες στο λιμάνι, που να έχουν επίκεντρο τη ναυτιλία. Του είπα ότι τη στρατηγική της ναυτιλίας τη χαράζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά μπορεί ο Δήμος να παίξει ένα ρόλο γέφυρας σε αυτή τη διαδικασία. Είπαμε να ανταλλάξουμε πληροφορίες και για την Τζακάρτα από την Ινδονησία, αλλά και ο Πειραιάς και να δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ή αν υπάρχει λόγος να κάνουμε μια αδελφοποίηση με την πόλη της Τζακάρτα.
Επαναλαμβάνω ότι είναι χρήσιμες συναντήσεις με τους διπλωμάτες, με τους Προξένους και τους Πρέσβεις για την πόλη του Πειραιά. Είμαστε λιμάνι, πρέπει να είμαστε εξωστρεφείς. Είμαι χαρούμενος γι αυτή τη συνάντηση. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Πρεσβεία της Ινδονησίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ