24 Δεκ 2017

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα!

Μια σειρά ψυχαγωγικών χριστουγεννιάτικων δράσεων διοργανώνει και εφέτος για τους μικρούς μας φίλους ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Από τις 23 έως τις 31 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ένα πλούσιο σύνολο από δρώμενα και εκδηλώσεις με ξεχωριστή αισθητική και φαντασία, προσφέροντας στα παιδιά της πόλης μας ένα ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Στον χώρο του πρώην εργοστασίου «Καχραμάνογλου» θα πραγματοποιούνται μια σειρά από δράσεις και εργαστήρια στα οποία εμψυχωτές θα ψυχαγωγούν τα παιδιά.

Συγκεκριμένα:

α) Ο Αϊ Βασίλης και το ταχυδρομείο: ο Αϊ Βασίλης θα υποδέχεται τα παιδιά και θα παίρνει τα γράμματά τους.

β) Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών: τα παιδιά με τη βοήθεια των επιμορφωτών θα φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάθε μέρα με διαφορετικά υλικά (αλατοζύμη, ανακυκλώσιμα υλικά, πηλός).

γ) Face painting: επιμορφωτές θα μεταμορφώνουν τα παιδιά σε ξωτικά, νεράιδες, καλικάντζαρους.

δ) Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με χριστουγεννιάτικα γλυκά: τα παιδιά με τους επιμορφωτές θα φτιάχνουν γλυκά με κρύα υλικά, τα οποία μετά θα τα παίρνουν μαζί τους.

ε) Το μεγάλο επιδαπέδιο παιχνίδι «Καλικάντζαροι & Ξωτικά»: Οι κάρτες έχουν πάνω πληροφορίες που σχετίζονται με τα έθιμα των Χριστουγέννων με αστείο τρόπο. Το παιχνίδι είναι προσομοίωση των επιτραπέζιων, σε πολύ μεγάλη κλίμακα (3μ x 3μ). Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορούν να παίξουν πολλά παιδιά ταυτόχρονα. Στόχος του, είναι μέσα από την διαδρομή που θα κάνουν να διασκεδάσουν, ενώ ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με τα έθιμα των Χριστουγέννων.

ζ) Το «Λούνα Παρκ των Χριστουγέννων»: Ο Αϊ Βασίλης, τα ξωτικά και οι καλικάντζαροι παίζουν με μικρούς και μεγάλους τα παιχνίδια του Λούνα Παρκ, (θα βάλουν τους κρίκους στο χιονάνθρωπο, θα ψαρέψουν κουκουνάρια, θα βάλουν τις λαμπίτσες του δέντρου στο σάκο του Αϊ Βασίλη, θα πετύχουν τους καλικάντζαρους, θα βάλουν με κλειστά μάτια την μύτη του ταράνδου) χορεύουν και τραγουδάνε μέσα σε μία χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.

Στην πλατεία Νίκης, δύο εμψυχωτές θα υποδέχονται τα παιδιά, ο Άι Βασίλης θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών και ένας επιμορφωτής (face painter), θα μεταμορφώνει τα παιδιά σε ξωτικά, νεράιδες, καλικάντζαρους κ.ά.

Στην πλατεία Νίκης επίσης, στις 27/12 στις 6 μ.μ. Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Στην πλατεία Μαρίνου Κοσκινά στη Δραπετσώνα, δύο εμψυχωτές θα υποδέχονται τα παιδιά, ο Άι Βασίλης θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών και ένας επιμορφωτής (face painter), θα μεταμορφώνει τα παιδιά σε ξωτικά, νεράιδες, καλικάντζαρους κ.ά.

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα διοργανώσει, επίσης, τρεις θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά, χωρίς κανένα κόστος – εισιτήριο.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» θα παρουσιαστούν άλλες δύο παραστάσεις για παιδιά.

Συγκεκριμένα:

α) Θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα», 30/12/2017, 6μμ
Τα κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα εναλλάσσονται με τη ζωντανή μουσική (γκάιντα, κλαρίνο, νταούλι, φλογέρες, κιθάρα, ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα κ.ά.) με δρώμενα και παραμύθια, χορούς και τραγούδια από ένα εξαιρετικά κεφάτο και ταλαντούχο σύνολο νέων ηθοποιών και μουσικών!

β) Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και το Τζίνι των Χριστουγέννων», 26/12/2017, 12 π.μ.
Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει Τζίνι και μαγεμένα λυχνάρια;
Και ο Καραγκιόζης δεν το πίστευε, αλλά να που έτυχε να του δώσουν ένα «μαγεμένο μπουκάλι» που μέσα κατοικεί ένα... Τζίνι με μια περίεργη φωνή, που υπόσχεται να κάνει πλούσιο αυτά τα Χριστούγεννα, όποιον καταφέρει να εξηγήσει το αίνιγμα του.

Τέλος, η ορχήστρα του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνοντας Χριστουγεννιάτικη Συναυλία το Σάββατο στις 23 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Α. Σαμαράκης», στις 7μμ. με δωρεάν είσοδο για όλους και όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ