29 Δεκ 2017

Το μεγάλο στοίχημα του ΟΛΠ στη ναυπηγοεπισκευή περνά από… Σκαραμαγκά και Ελευσίνα

Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης διατηρεί στο τομέα της ναυπηγοεπισκευής ο ΟΛΠ, ο οποίος ολοένα και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά του.


Ο Οργανισμός, αφότου έθεσε σε πλήρη λειτουργία τις υφιστάμενες τέσσερις δεξαμενές που διατηρεί στο Πέραμα, ετοιμάζεται να εγκαταστήσει νέα πλωτή δεξαμενή για πλοία, με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων.

Ο ΟΛΠ έλαβε τη σχετική έγκριση από τον γενικό γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη, με αποτέλεσμα η εγκατάσταση της νέας δεξαμενής να υπολογίζεται έως το Φεβρουάριο.

Η νέα δεξαμενή έχει 240 μ. μήκος, 35μ εσωτερικό πλάτος, ανυψωτική ικανότητα 22.000 τόνων και πλήρη εξοπλισμό γερανών.

Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ προβλέπει συνολικές επενδύσεις, ύψους 55 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση των υποδομών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, συμπεριλαμβανομένων των πλωτών δεξαμενών, τις οποίες ο ΟΛΠ έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει εντός της πρώτης 5ετίας.

Με τη λειτουργία της νέας δεξαμενής, ο Οργανισμός δημιουργεί τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα πλοία, σε συνδυασμό με την προσπάθεια  εγκαθίδρυσης υγιών επιχειρηματικών συνθηκών στο Πέραμα.

Εάν ο ΟΛΠ καταφέρει να προσελκύσει περισσότερα επιβατηγά πλοία, κρουαζιερόπλοια και φορτηγά πλοία στα ναυπηγεία του θα εξαρτηθεί και από τον ανταγωνισμό, δηλαδή από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Ο Οργανισμός παρακολουθεί τις εξελίξεις, διαβλέπει, υπό προϋποθέσεις, συνθήκες συγκέντρωσης και γι΄ αυτό εικάζεται ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, εάν θα έρθει στο Πειραιά και η μεγαλύτερη δεξαμενή των 350.000 τόνων.
https://www.metaforespress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ