20 Ιαν 2018

Κορυδαλλός: Πρωτοβουλία του 3ου Δημοτικού σχολείου: Οι μαθητές γνωρίζουν την πόλη, τα πρόσωπα, τους θεσμούς της

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν το παρελθόν και την ιστορία της πόλης τους, να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της, τον τρόπο ζωής των κατοίκων της κατά τα παλαιότερα χρόνια και να εντοπίσουν τις αλλαγές, υλοποιεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού.
Πρόκειται για το πρόγραμμα με τίτλο «Υπεύθυνες διαδρομές- Γνωρίζω την πόλη μου, τα πρόσωπα και τους θεσμούς της», που υλοποιείται φέτος από την Ε’ τάξη και έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την έννοια και τη σημασία της πόλης, τη γένεση και την εξέλιξή της, την μορφή και τις πολιτισμικές συνθήκες που την δημιούργησαν. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, οι μαθητές θα επισκεφθούν το Δημαρχείο, θα γνωρίσουν τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, θα επισκεφθούν τους υπεύθυνους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες τους Δήμου και θα ενημερωθούν για τις διοικητικές και άλλες δομές του.

Μέσα από διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες οι μαθητές θα αποκτήσουν γνώσεις, θα ερευνήσουν και θα κατανοήσουν το αστικό τοπίο, θα αναπτύξουν ικανότητες παρατήρησης, θα ανακαλύψουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο του τόπου τους, θα προβληματιστούν, θα αξιολογήσουν, θα βιώσουν, θα επινοήσουν, θα εκφραστούν δημιουργικά, θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, θα συνεργαστούν, θα σχεδιάσουν και θα προτείνουν λύσεις.
Η ενεργοποίηση των μαθητών ως υποκειμένων αλλαγής σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο, έχει ως στόχο να καλλιεργηθεί η ιδέα του ενεργού πολίτη και να κατανοήσουν τη συνέχεια του πολιτισμού από το χτες έως σήμερα.
Οι μαθητές θα συναντηθούν επίσης με τον βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κώστα Πούλο (Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2016) που ζει στον Κορυδαλλό, με τον οποίον θα συζητήσουν για τα έργα, τις επιρροές του, την έμπνευση και την λογοτεχνία.
Τέλος, θα επισκεφθούν τον κινηματογράφο της πόλης «Σινέ Παράδεισο» και θα παρακολουθήσουν σε ειδική προβολή την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Το χαμίνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ