27 Ιαν 2018

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πειραιά: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με δώρα και βραβεύσεις για τα σχολεία του Πειραιά



Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, αρμόδια για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα
στις 26.1.2018 στην υπέροχη Αίθουσα Συνεδριάσεων στο Δημαρχείο του Πειραιά σε ιδιαίτερα ζεστό και γιορτινό κλίμα.
Η κοπή της πίτας της Σχολικής Επιτροπής είναι ένα από τα πολυαναμενόμενα γεγονότα για την εκπαιδευτική πειραϊκή κοινότητα, καθώς είναι μια ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί: τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι σχετικοί με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Δήμο του Πειραιά.
Και όντως χθες ήταν ακόμα μία τέτοια ευκαιρία να βρεθούν άνθρωποι με διαφορετικές θέσεις και αρμοδιότητες, αλλά με κοινό στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Όλες οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ) έδωσαν το «παρών» με τους Διευθυντές και τους εκπροσώπους τους με την Πρόεδρο και συνάμα ψυχή της Σχολικής Επιτροπής, Δέσποινα Αρβανίτου, να καλωσορίζει τους προσκεκλημένους μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας, Νικόλαο Καλαμακιώτη και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, Γεράσιμο Αγγελετάκη και να συντονίζει την εκδήλωση, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής να συμβάλλουν στην διεξαγωγή της.
Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και συγκεκριμένα το σχήμα «κούρντι» συνόδεψαν με όμορφες μελωδίες την εκδήλωση και ενέτειναν το γιορτινό της χαρακτήρα υπό την καθοδήγηση της μουσικού, Σταυρούλας Μέντη.
Χθες όμως η Σχολική Επιτροπή κλήρωσε πολύ σημαντικά δώρα για τα σχολεία, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, πράγμα που ξάφνιασε ευχάριστα τους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα εξασφάλισε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω χορηγίας από ιδιώτες, τους οποίους κλήρωσε με τυχερά το 3ο Γυμνάσιο Πειραιά, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και το 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά. Ενώ όπως κάθε χρονιά κληρώθηκαν τρεις έκτακτες οικονομικές επιχορηγήσεις των 300,00 ευρώ - δηλαδή συνολικά 900,00€ - από μέρους της Σχολικής Επιτροπής, μια για κάθε κατηγορία σχολείων δηλαδή μία για Γυμνάσια, μία για Λύκεια και μία για ΕΠΑΛ.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση της ομάδας «Stardust» του Ζαννείου Γενικού Λυκείου Πειραιά, η οποία κατέκτησε την 3η θέση της  παγκόσμιας κατάταξης στο διεθνή διαγωνισμό «Zero Robotics». Πρόκειται για ένα διαγωνισμό στον οποίο οι μαθητές καλούνται να προγραμματίσουν μικρούς δορυφόρους και στον τελικό του Διαστημικού Σταθμού φτάνουν μόνο οι καλύτερες ομάδες, όπως και αυτή του Ζαννείου Λυκείου, της οποίας ο κωδικός «έτρεξε» στο διάστημα! Η ομάδα αποτελείται από 22 μαθητές και από δύο υπευθύνους καθηγητές τον Δρ. Σωτήρη Τσαντίλα και τον Δρ. Παντελή Μπουμπούλη, τους οποίους και τίμησε η Σχολική Επιτροπή για αυτή τους τη διάκριση. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μαθητές της βραβευθείσας ομάδας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και διακρίθηκαν για την ευγένειά τους, καθώς προσέφεραν μία μπλούζα από το συγκεκριμένο διαγωνισμό στο Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και λουλούδια στην Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής.
Έτσι όμορφα έκλεισε και η φετινή εκδήλωση κοπής πίτας της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά με την ευχή η Σχολική Επιτροπή παρά τις μειωμένες κρατικές πιστώσεις να συνεχίσει το έργο της και τη στήριξή της στα σχολεία του Πειραιά.

Στέλλα Ταφλαμπά 













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ