21 Ιουλ 2014

«Βουτιά» στο παρελθόν σε 4 λεπτά: Οταν η Αθήνα και ο Πειραιάς του '60 ήταν πραγματικά βγαλμένες από καρτ ποστάλ [βίντεο]

Ενα υπέροχο βίντεο κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό στο Διαδίκτυο απεικονίζοντας την μαγευτική Αθήνα του 1961 όταν η ζωή στην πρωτεύουσα κυλούσε σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς.


Το βίντεο είναι μια προσφορά του British Pathé, που έχει ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία και διατίθεται στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα μίνι αφιέρωμα στην Αθήνα με ιδιαίτερα ρετρό εικόνες ενώ «παρελαύνουν» η πάντα επιβλητική Ακρόπολη, η πλατεία Συντάγματος και το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού όπως ελάχιστοι, πλέον, μπορεί να το θυμούνται.

Ο σχολιαστής του βίντεο χαρακτηρίζει την Αθήνα ως μια πόλη όπου συνυπάρχουν η μοντέρνα αισθητική και η κληρονομία του μεγάλου αρχαίου πολιτισμού, ενώ πραγματοποιεί μια ξεχωριστή ιστορική αναδρομή για την Ακρόπολη.

Οι εικόνες από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, το Σύνταγμα με τα ρετρό αυτοκίνητα και τα παλαιάς κοπής λεωφορεία προκαλούν συγκίνηση, ενώ ο «σπίκερ» δεν ξεχνά να αφήσει και αιχμές για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πρωτεύουσας ήδη από το 1961.

Τα πλάνα από το λιμάνι του Πειραιά συνοδεύονται με μουσική που παραπέμπει στις ελληνικές ταινίες της αντίστοιχης περιόδου, ενώ ο εκφωνητής σχολιάζει «Ακόμη και οι θεοί θα είναι εντυπωσιασμένοι από τη θέα».

Το βίντεο κλείνει με ένα οδοιπορικό στις παραλίες τις Αττικής απεικονίζοντας Αθηναίους να πλατσουρίζουν ανέμελη στη θάλασσα δίπλα από τον πάντοτε σαγηνευτικό ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο





Πάρε μέρος στην μεγάλη κλήρωση του Keratsinivoice και του Femme-Fatale.gr

www.iefimerida.gr/node/164063#ixzz387hM1Dkk
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ