22 Οκτ 2014

Απαγορευμένο για τους πολίτες το Παπαστράτειο κολυμβητήριο «ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ»!

Ανοιχτή Επιστολή Διαμαρτυρίας
Προς Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού
Κον Ιωάννη Ανδριανό

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Εθνικό κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» είναι ανοικτό για τους πολίτες πάνω από 15 χρόνια, εξυπηρετώντας άριστα, αθλητικά σωματεία και κοινό ταυτόχρονα. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως δεν θα λειτουργήσει φέτος για το κοινό παρά μόνο για τις ομάδες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι διευκρινίσεις, οι οποίες μας δόθηκαν, απαριθμούσαν συγκεκριμένες ειδικότητες υπαλλήλων, οι οποίες θα έπρεπε να υπάρχουν. Ειδικότητες πολλές από τις οποίες ποτέ δεν είχε το κολυμβητήριο, όσα χρόνια αθλούμαστε σε αυτό.
Πώς λοιπόν έγιναν ξαφνικά απαραίτητες;
Γιατί δεν είναι απαραίτητες οι ειδικότητες αυτές για τη χρήση του κολυμβητηρίου από τα αθλητικά σωματεία;

Αν όντως λείπει προσωπικό γιατί δεν έκανε η Διοίκηση τις απαραίτητες ενέργειες τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες που ήταν κλειστό το κολυμβητήριο, ώστε να εξευρεθεί προσωπικό μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας – διαθεσιμότητας;

Αντιλαμβανόμαστε πως με ευθύνη της Διοίκησης του E.A.K.N Αγίου Κοσμά, του οποίου προΐστασθε αποκλειόμαστε οι πολίτες από το εν λόγω κολυμβητήριο για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουμε και δεν κατανοούμε.
Σας καλούμε ως Υφυπουργό Αθλητισμού να επιλύσετε άμεσα το πρόβλημα. Ζητάμε από τους Βουλευτές του Πειραιά και την Περιφέρεια να συμβάλλουν και αυτοί στην επίλυση του ζητήματος.

Στο Εθνικό κλειστό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» αθλούμαστε όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες πολίτες – ερασιτέχνες αθλητές καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά. Πολλοί από τους χρήστες είμαστε άτομα με ειδικές ανάγκες ή έχουμε χρόνιες σοβαρές παθήσεις και κινητικά προβλήματα, που μόνο μέσω της άσκησης – θεραπείας μέσα στο νερό μπορούμε να θεραπεύσουμε ή να συντηρούμε. 

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν μας αποκλείετε από τη χρήση του κολυμβητηρίου; Πώς θα συνεχίσουμε τις μεθόδους αποκατάστασης της υγείας μας; Είναι ανήκουστο η πολιτεία να κλείνει το Εθνικό κολυμβητήριο για το κοινό.
Με την απόφασή της Διοίκησης να μην δοθεί φέτος χρόνος για το κοινό αποκλείονται, μετά από 15 χρόνια επιτυχούς πορείας του θεσμού, εκατοντάδες άνθρωποι από το δικαίωμα στην άθληση και ειδικότερα πολλοί από αυτούς που την έχουν ιδιαίτερη ανάγκη. Όπως όμως γνωρίζετε, αθλητισμός δεν είναι μόνο ο επαγγελματικός ή ο πρωταθλητισμός. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η πιο υγιής του έκφραση, την οποία μας στερείτε με την απόφασή σας.

Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο κολυμβητήριο πληρωμένο από όλους εμάς ξαφνικά να απαγορεύει τη χρήση του στους κατοίκους του Πειραιά και των όμορων δήμων. Σας παρακαλούμε να δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη σας, πως, όποια λύση προκρίνετε ως ορθή, θα πρέπει να διασφαλίζει την ανεμπόδιστη πρόσβαση του κοινού στο κολυμβητήριο σε συγκεκριμένες ώρες (πρωί, μεσημέρι και βράδυ), διατηρώντας το κόστος των συνδρομών στα ίδια χαμηλά επίπεδα με τα περσινά και προβλέποντας τις απαραίτητες μειώσεις για ευπαθείς ομάδες (άνεργους, α.μ.ε.α, κτλ.), όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια.

Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη χρήση του Εθνικού κολυμβητηρίου και στον αθλητισμό.
Με εκτίμηση,
Πρωτοβουλία Αθλούμενου Κοινού
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6972817938, 6930541908 Αλεξόπουλος Σωτήρης, Μαργαρίτης Κωνσταντίνος
Ε- mail orgege@hotmail.com


Κοινοποίηση: Βουλευτές κ.κ Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο, Κατσαφάδο Κωνσταντίνο, Δρίτσα Θοδωρή, Μελά Παναγιώτη, Ρεπούση Μαρία, Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη Γεώργιο, Πρόεδρο Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά κ. Πρίφτη Κωνσταντίνο



.http://www.fonipeiraioton.gr
.....................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ