26 Φεβ 2015

Τρεις πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καλούνται να καταθέσουν στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Τρεις πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κάλεσε ως μάρτυρες το Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Από τους συνολικά οκτώ μάρτυρες που προτάθηκαν από την Εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, Ιωάννη Καπελέρη και Στέλιο Στασινόπουλο.

Για κατάθεση καλούνται επίσης οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού, Αναστάσιος Μπάνος και Ηλίας Πλασκοβίτης. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου πρότεινε να κληθεί να καταθέσει ο σημερινός υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες», δήλωσε στην έναρξη της δίκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού άκουσε όρθιος και ψύχραιμος το κατηγορητήριο.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας, καθώς φέρεται να αφαίρεσε ονόματα συγγενικών του προσώπων από την πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.

Η δίκη, που εκτυλίσσεται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, αναμένεται να διαρκέσει περίπου 15 ημέρες.

Καταθέσεις μαρτύρων

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Δημήτριος Μασινας, πρόεδρος ΚΕΦΟΜΕΠ, ο οποίος ανέφερε ότι από τους ελέγχους που διενήργησε κατέληξε σε μεγάλα ποσά οφειλόμενων φόρων από τους συγγενείς του πρώην υπουργού τα αρχεία των οποίων διαγράφηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας, Γιώργος Μπόμπολης, ρώτησε τον μάρτυρα: «Όταν έσβηνε – αν το θεωρήσουμε αληθές – τα αρχεία, ήξερε ο πρώην υπουργός, τα ποσά για τα οποία μας λέτε;»

«Όχι βέβαια», απάντησε ο μάρτυρας, δίνοντας την ίδια απάντηση και σε ερώτηση για το, αν ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορούσε να γνωρίζει τα επίμαχα ποσά.

Σύμφωνα με τoν μάρτυρα, οι οφειλόμενοι φόροι από τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου ανέρχονται σε μεγαλύτερα ποσά. Συγκεκριμένα, για τον Ανδρέα Ρωσώνη, σύζυγο της πρώτης εξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίου, Μαρίνας, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε
2.132.870 ευρώ.

Για τον Συμεών Σικιαρίδη και την σύζυγό του, Ελένη Παπακωνσταντίνου, το ποσό ανέρχεται σε 5.782.935.

Σημείωσε ωστόσο, ότι σε 20 ημέρες θα κληθούν και μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά και να μην υπάρχουν τα προαναφερόμενα ποσά.

Πηγή: http://www.skai.gr/



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ