26 Μαΐ 2015

Δείτε τα 10 πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα !

Το περιοδικό ''Hola'' κάνει ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα και επιλέγει τα 10 ομορφότερα χωριά και νησιά που βρίσκονται στη χώρα και είναι ικανά να μαγέψουν τον επισκέπτη ,ώστε να θέλει να μείνει εκεί για πάντα.

1.Ρέθυμνο




Για το Ρέθυμνο, πόλη που βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας, το περιοδικό γράφει: “Σε έναν μεγάλο κόλπο με μια όμορφη παραλία στο κέντρο και ένα πολύβουο λιμάνι ,που ταυτόχρονα αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη τής Κρήτης ,εντυπωσιάζει.


2.Οία – Σαντορίνη




Στο χείλος του γκρεμού, η Οία, στο νησί της Σαντορίνης, είναι ένα χωριό καρτ-ποστάλ. Ένα από τα πιο όμορφα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και συγχρόνως διάσημη παγκοσμίως χάρη στα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα.


3.Χώρα – Μύκονος


Δεν υπάρχει άλλο κοσμοπολίτικο νησί όπως η Μύκονος. Η πρωτεύουσα είναι η Χώρα ή Χώρα Μυκόνου, μια παραλιακή πόλη που αποτελείται από ένα λαβύρινθο από λιθόστρωτα δρομάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες,
διώροφα ασβεστωμένα σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια βαμμένα σε χρώματα ,και πολλαπλές εκκλησίες με μπλε ή κόκκινους τρούλους.


4.Ύδρα:

Στον κόλπο του Σαρωνικού, είναι η κύρια πόλη του νησιού με το ίδιο όνομα. Στη μέση της δεξαμενής και κοντά στη θάλασσα είναι το Μοναστήρι της Θεοτόκου, Μητρόπολη του νησιού.


5.Πάργα



Γραφική και κοσμοπολίτικη, στο νομό Πρέβεζας και απέναντι από τα νησιά τών Παξών, η Πάργα είναι μια παραδοσιακή πόλη χτισμένη σε ένα φυσικό αμφιθέατρο στενών δρόμων ,που οδηγούν στις παραλίες του κόλπου. Συμβαίνει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες.


6. Θήρα ή Φηρά – Σαντορίνη



Θήρα ή Φηρά είναι το όνομα της πρωτεύουσας του νησιού της Σαντορίνης. Είναι χτισμένη σε μια κορυφή ενώ έχει υπέροχα σοκάκια με ασβεστωμένα σπίτια αλλά και πολλά σκαλισμένα στον ηφαιστειακό βράχο. Ένα αυθεντικό μεσογειακό χωριό, με πλούσια χρώματα και φως.


7.Ρόδος



Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά τής Δωδεκανήσου,είναι η όμορφη Ρόδος. Εκεί βρισκόταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά η αύρα του θρύλου και του μυστηρίου της Ρόδου παραμένει ανέπαφη χάρη στην πλούσια ιστορική, καλλιτεχνική και φυσική κληρονομιά της.


8. Σπέτσες



Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά -βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό-του οποίου τα σπίτια προσφέρουν την καλύτερη θέα στον ωκεανό. Είναι το θέρετρο της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας.


9.Παροικιά – Πάρος



Η πρωτεύουσα του νησιού τής Πάρου, είναι το κλασικό κυκλαδίτικο χωριό με τα μικρά ερημητήριά της να χάνονται στα στενά σοκάκια και τους ανεμόμυλους του λιμανιού.


10. Φηροστεφάνι – Σαντορίνη



Το βόρειο μέρος των Φηρών, με τους μπλε θόλους τού Φηροστεφανιού και ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, προσφέρει μια άλλη προοπτική τού ηφαιστείου.


Πηγή: Ellines.com



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ