23 Ιαν 2017

ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τον Μάρτιο στα Μανιάτικα ο Μετροπόντικας !

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ - ο οποίος βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν είναι και ο πιο έγκυρος - αναμένεται τον Μάρτιο του 2017 ο Μετροπόντικας στα Μανιάτικα του Πειραιά, μια στάση πριν το μεγάλο λιμάνι!

Μέσα στο Μάρτιο θα φτάσει στο σταθμό των Μανιάτικων ο μετροπόντικας Ιππόδαμος , με τα Μανιάτικα να είναι ο 4ος σταθμός που θα συναντήσει στην πορεία του προς το Φρέαρ Δηλιγιάννη.

Απο εκει και μετά ο Ιππόδαμος και αφου θα “ξεκουραστεί”για περίπου ένα μηνα θα συνεχίσει την πορεία του προς τον…έκτο και τερματικό σταθμό δηλαδή το Δημοτικό Θέατρο και όχι τον πέμπτο που είναι ο σταθμός στο λιμάνι του Πειραιά αφου ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εκσκαφή του σταθμού που έχει πάει πίσω ολο το έργο,στον οποίο θα γίνει παράκαμψη απο άλλο τούνελ,και στο τέλος να γίνει η σύνδεση.Μετά το Δημοτικό Θέατρο θα συνεχίσει για το Φρέαρ Δηλιγιάννη οπου αναμένεται να φτάσει περίπου στα μέσα του 2018.

Οπως είναι ηδη γνωστό υπάρχει μεγάλη περίπτωση να παραδοθούν σε λειτουργία οι πρώτοι 3 σταθμοί της επέκτασης , δηλαδή Αγία Βαρβάρα,Κορυδαλλός και Νίκαια και στη συνέχεια περίπου στα τέλη του 2019 τα Μανιάτικα και οι υπολοιποι σταθμοί.Βέβαια ακόμα παίζει το σενάριο να παραδοθούν ολοι οι σταθμοί και να παρακάμπτεται αυτός του λιμανιού μέχρι να ετοιμαστεί πλήρως. Σε καμία περίπτωση ομως δεν έχει αποφασιστεί τιποτα ακομα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ