18 Ιαν 2017

Ενταση έξω από σχολείο στο Κερατσίνι -Γονείς αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων [βίντεο]


Τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο 1ο δημοτικό σχολείου του Νέου Ικονίου στο Πέραμα δεν επαναλήφθηκαν. Αλλά οι άσχημες εικόνες δεν έλειψαν ούτε στο Κερατσίνι και μάλιστα κοντά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά ο Παύλος Φύσσας.


Την Τετάρτη (18.01.2017) και ενώ δεν έχει κοπάσει ο σάλος από την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο σχολείο στο Πέραμα, γονείς συγκεντρώθηκαν στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, που βρίσκεται στην οδό Παύλου Φύσσα, για να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα φοίτησης προσφυγόπουλων.

Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση, πολλοί από τους γονείς ήταν αντίθετοι με το ενδεχόμενο να φοιτήσουν στο σχολείο μικρά προσφυγόπουλα. Τους λόγους, όμως, δεν τους εξήγησαν… Και κυρίως, δεν μπήκαν στην αίθουσα για την ενημέρωση, αλλά έμειναν απέξω (σε αντίθεση με άλλους που θέλησαν να μάθουν και αποδείχθηκε πως δεν έχουν αντιρρήσεις) και καυγάδισαν με αντιφασίστες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί!



Στο σημείο, εκτός από τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας (ακόμα και ασθενοφόρα είχαν κληθεί), είχαν συγκεντρωθεί και αλληλέγγυοι. Κάποιοι από τους οποίους στάθηκαν μπροστά από την είσοδο του σχολείου, αποκλείοντάς την. Οι γονείς ζήτησαν το λόγο, γιατί οι αλληλέγγυοι κάθονταν εκεί, ρωτώντας τους αν έχουν παιδιά στο σχολείο όπως εκείνοι.

Και, φυσικά, η ένταση δεν έλειψε. Τουλάχιστον αυτή τη φορά ήταν μόνο λεκτική. Φωνές και προσβολές. Όλα εν αγνοία και εν τη απουσία των ουσιαστικών «πρωταγωνιστών», των ίδιων των παιδιών που θα πάνε σχολείο εκεί. Γιατί, όλα γίνονται στην πλάτη τους και ερήμιν τους…



«Τα προσφυγόπουλα θα πάνε εδώ σχολείο σας αρέσει δεν σας αρέσει» ακούγεται να λέει μια νεαρή γυναίκα, ενώ ένας νεαρός φωνάζει «αν σας αρέσει ο Χίτλερ, σπίτια σας, αν σας αρέσει ο Λαγός (σ.σ. ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής) να τον πάρετε σπίτι σας». Κι αν αυτά δεν είναι ούτε βρισιές ούτε προβολές, δεν έλειψαν ούτε αυτές. «Βρωμιάρα, βρωμάς από πάω ως κάτω», «βρωμιάρα είσαι εσύ», «μάθε να μιλάς», «κόψε το ρε» ήταν μερικά από τα πιο «κόσμια» που ακούστηκαν.

Δείτε το video και θα καταλάβετε…

Όλα αυτά συνέβησαν ενώ κάποιοι από τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο βρίσκονται εντός του κτιρίου και ενημερώνονταν, γιατί προφανώς ήθελαν να μάθουν, για το πρόγραμμα φοίτησης των προσφυγόπουλων από τη διεύθυνση του σχολείου και τους απεσταλμένους του δήμου. Και αφού έθεσαν τα ερωτήματά τους, βγήκαν και όπως είπαν δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στο σχολείο. Γονείς και… γονείς…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ