4 Φεβ 2017

Ένας υπάλληλος του Δασαρχείου Πειραιά σταματάει επένδυση 8 δισ. στο Ελληνικό

Την έντονη δυσαρέσκεια των βουλευτών που ζήτησαν την κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για να 'ξεμπλοκάρει' η επένδυση του Ελληνικού
μετέφερε προς το Προεδρείο της Βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος.
Παράλληλα ο κ. Κωσταντινόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απουσία "για άλλη μια φορά" του υπουργού των Οικονομικών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα αλλά και γιατί ο υπουργός Περιβάλλοντος "δήλωσε αναρμόδιος για την ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβάλλοντος Επιπτώσεων". "Ποιός είναι αρμόδιος τότε; Ας μας πει κάποιος πως είναι δυνατόν ένας υπάλληλος του Δασαρχείου να σταματάει επένδυση 8 δισ. ευρώ" είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.
Τόνισε μάλιστα ότι ο κ. Υπουργός συνηθίζει να καθυστερεί δύο ή τρεις μήνες κάθε φορά να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις για τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. "Ας μας ενημερώσει ότι κάθε φορά θα έρχεται να απαντήσει μετά από τρεις μήνες, για να το γνωρίζουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ανέφερε ότι εδώ και ενάμιση μήνα, με πρωτοβουλία της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και στους Προέδρους των αρμόδιων Επιτροπών, επιστολή από κοινού με τις Κ.Ο. της ΝΔ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, με το αίτημα για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόοδο της τεράστιας επένδυσης, ύψους 8,2 δις ευρώ, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Παρακαλώ να μεταφέρετε ξανά το αίτημά μας στον Πρόεδρο της Βουλής κ.Βούτση, και να σεβαστεί το Προεδρείο τις υπογραφές των Βουλευτών των τριών Επιτροπών, ώστε να συγκληθούν άμεσα.
"Δεν είναι δυνατόν ο Υπουργός Οικονομικών να ισχυρίζεται πως όλα τα Υπουργεία εργάζονται εντατικά για την υλοποίηση της επένδυσης, και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κ.Σταθάκης, να δηλώνει στη Βουλή αναρμόδιος για την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιθέσεων" τόνισε και κατέληξε επισημαίνοντας: "Δεν είναι δυνατόν αυτό που συζητούν όλοι, δηλαδή ένας υπάλληλος του Δασαρχείου να σταματά μία επένδυση 8,2 δις ευρώ, πιθανότατα με την ανοχή και τη βοήθεια της Κυβέρνησης".
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ το θέμα της ΜΠΕ έχει εγκριθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, υπηρεσιακός παράγοντας του Δασαρχείου Πειραιά αρνείται να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς αιτιολογία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ίδια στιγμή η γενική γραμματεία Περιβάλλοντος "καλύπτει" την αδράνεια και την κωλυσιεργία του συγκεκριμένου υπαλλήλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ