6 Φεβ 2017

«Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» Πέραμα - Αισιοδοξία από τα ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής ΒΒ

«Τέτοιου είδους συνέργειες, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα βγάλουν τη χώρα μας και την ελληνική κοινωνία από την ύφεση και θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά σε πολλά
επίπεδα. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε τις υποδομές, έχουμε την τεχνογνωσία και πάνω απ’ όλα έχουμε την πολιτική βούληση να ενισχύσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Αυτή είναι και η βάση της αισιοδοξίας μας ότι θα τα καταφέρουμε».

Αυτά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά την τελετή παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό, του πρώτου από τα τέσσερα Βοηθητικά πλοία Βάσης (ΒΒ) με την ονομασία «Αμμωνιάς». Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρίας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ», στο Πέραμα.

Το πλοίο, που φέρει την ονομασία ενός εκ των τεσσάρων ιερών πλοίων της Αρχαίας Αθήνας, είχε ως ανάδοχό του τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, και μαζί με τα άλλα τρία της ίδιας κλάσεως θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του προσωπικού από τον Σκαραμαγκά προς το Ναύσταθμο Σαλαμίνος, αντικαθιστώντας τα σημερινά πλοία που κάνουν την ίδια αποστολή. Όπως, δε, τόνισε στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, «το γεγονός ότι τα νέα ΒΒ είναι σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελληνικό δημιούργημα δείχνει ότι η χώρα έχει παραγωγικές δυνατότητες με ευρύτατο πεδίο εφαρμογής», για να προσθέσει ότι ως τώρα το πρόγραμμα απασχολεί 150 εργαζομένους.

Ο ανάδοχος του «Αμμωνιάς», δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, στην δική του ομιλία επισήμανε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «το Πέραμα μπορεί να γίνει η κοιτίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα».

Η κατασκευή των τεσσάρων βοηθητικών πλοίων (ΒΒ) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έχουν δυνατότητα μεταφοράς 150 ατόμων με ασφάλεια και άνεση στο συντομότερο δυνατό χρόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ