7 Φεβ 2017

Γιώργος Ιωακειμίδης: Στη μνήμη του Λουκιανού…

Ανακοίνωση για το θάνατο του του Λουκιανού Κηλαηδόνη εξέδωσε ο δήμαρχος Νίκαις-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Εγώ μονάχα ένα πράγμα θα σου πω, Μου φτάνει που μεγάλωσα για σένα…”

Ο παραπάνω στίχος του Λουκιανού με ακολουθεί όλη μου τη ζωή, από την πρώτη φορά που άκουσα το δίσκο του Μικρού ´Ηρωα. Για όσους θυμούνται, ο Μικρός Ήρωας ήταν ένα περιοδικό με τεράστια επιτυχία στους εφήβους τις δεκαετίες ’50 -’70. Ο Λουκιανός, λάτρης και ο ίδιος του Μικρού Ήρωα, έγραψε αυτό το τραγούδι για να το μοιραστεί με όσους λατρέψαμε τις περιπέτειες του. Για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους, ο Μικρός Ήρωας ήταν και είναι απόλυτα ταυτισμένος με το πρόσωπο του πατέρα μου. Νομίζω ότι οι στίχοι του αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο τη σχέση μας με τους ανθρώπους που έχουν φύγει από κοντά μας και λατρέψαμε… ” μου φτάνει που μεγάλωσα με σένα…”.

Με το Λουκιανό συναντηθήκαμε και τα είπαμε πολλές φορές, γιατί από το δίσκο του “Μικροαστικά” εν μέσω Χούντας, μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέμεινε φρέσκος, καινοτόμος, ριζοσπαστικός και ρομαντικός. Ήθελαν, με τη σύντροφο της ζωής του, την Άννα, το χώρο που έφτιαξαν στο Μεταξουργείο, αρχικά να τον φτιάξουν στο Ρέντη. Ψάξαμε μαζί, αλλά ο κατάλληλος χώρος δυστυχώς βρέθηκε σε άλλη περιοχή.

Στην καρδιά μου θα είναι πάντα ο Λουκιανός και στη δισκοθήκη μου θα φυλάω πάντα ένα δίσκο του που πάνω έγραψε ένα βράδυ με μανό “Ο Λουκιανός στο Γιώργο, 1999”, υπογραμμίζοντας το τραγούδι του Μικρού Ήρωα. Σήμερα όλοι αποχαιρετούμε έναν γνήσιο καλλιτέχνη, έναν μοναδικό άνθρωπο. Καλό ταξίδι…
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...