9 Φεβ 2017

Η Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής, ένα κονσέρτο μέσα από τα μάτια της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00

Η Βασιλική Καρακώστα ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με μια γεμάτη από μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων (violin, viola, cello & contrabass). Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο φέρνει μαζί της, τη φωνή της. Μια φωνή που ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων κι όλοι μαζί αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας ταξιδεύοντάς μας παράλληλα σε στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα για να αγκαλιάσει τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο.

Και η επιλογή των τραγουδιών φέρνει στο νου και την ψυχή εικόνες της προσφυγιάς, συναισθήματα ξεριζωμού «Κάνω το κορμί μου βάρκα, τα χεράκια μου κουπιά», πίστης «Ανθεί και φέρει κι άλλο», έρωτα και χαράς «Άνοιξαν τα δέντρα όλα κι αμυγδαλιές, αλήθεια ειν΄ αγάπη μου σ’ αγαπώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Καρακώστα παρουσίασε με quintetto εγχόρδων το «Vconcert Ελληνικής δημοτικής μουσικής» για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2016, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίστηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «Νεράιδα των θρύλων και των παραδόσεων όλου του κόσμου» υποστηρίζοντας τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.


Info:

28 Φεβρουαρίου 2017
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ