3 Μαρ 2017

12% πάνω η διακίνηση κοντέινερ από Cosco

«Με το δεξί» εισήλθε στο 2017 το λιμάνι του Πειραιά, αναφορικά με τη δραστηριότητα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Cosco Shipping Ports, κατά τον Ιανουάριο
διακινήθηκαν συνολικά 281,8 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, όταν από το λιμάνι είχαν περάσει συνολικά 251,8 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια.

Με τον τρόπο αυτόν διατηρήθηκε η ανοδική πορεία που είχε καταγραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του 2016. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά κατά το προηγούμενο έτος η δραστηριότητα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό με 3,47 εκατ. κοντέινερ, μια αύξηση της τάξεως του 14,4% σε σχέση με το 2015 (3,03 εκατ. εμπορευματοκιβώτια). Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι που διαχειρίζεται ο κινεζικός όμιλος Cosco εκτός Κίνας και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Με βάση τα σχετικά στοιχεία, μετά τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι για την Cosco εκτός της Κίνας ήταν εκείνο του Σουέζ, όπου διακινήθηκαν συνολικά 2,954 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, σχεδόν 500.000 λιγότερα από το ελληνικό λιμάνι. Κατά τον φετινό Ιανουάριο, ο Πειραιάς διατήρησε τη σχετική πρωτοκαθεδρία μεταξύ των λιμενικών εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται η Cosco εκτός της Κίνας. Συνολικά, στις δραστηριότητες εκτός Κίνας, η Cosco κατέγραψε αύξηση 37,7% κατά τον Ιανουάριο, με τον σχετικό όγκο να διαμορφώνεται σε 1,4 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.

kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...