8 Μαρ 2017

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά «καλεί» ΣΔΟΕ

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Σ. Θωμαδάκη. Στη σύσκεψη που έλβε χώρα στα γραφεία του ΕΜ παρευρέθηκαν οι κ.κ. Α. Τσουγκριάνης Διευθυντής Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής και Γ. Γρηγοριάδης Διευθυντής Σχεδιασμού και Ερευνών του ΣΔΟΕ, καθώς και η Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη, ο Γεν. Γραμματέας και ο Ταμίας του ΕΣΠ κ.κ. Θ. Καπράλος και Α. Μασουρίδης αντίστοιχα.

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά. Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί τις Κυριακές μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού, με τα απλωμένα σεντόνια, όπου πουλιέται κάθε είδους πραμάτεια, μέχρι και τρόφιμα, ενώ παράλληλα το λαθρεμπόριο τσιγάρων οργιάζει και επέδωσαν στο κ. Σ. Θωμαδάκη χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την έκταση του προβλήματος.

Μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο το φαινόμενο να μονιμοποιηθεί, ζητήθηκε η εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών και η αυστηρή αστυνόμευση κάθε Κυριακή, με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας, την παρεμπόδιση παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, την αποτροπή του ιδιαίτερα μεγάλου λαθρεμπορίου τσιγάρων και την προστασία του νόμιμου εμπορίου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις και τα προβλήματα που τους ανέπτυξαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και διατύπωσαν την πρόθεσή τους για ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Αποφασίστηκε η κοινή συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση και η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς, για συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ