20 Μαρ 2017

Παράδοση εκπαιδευτικού υλικού σε προσφυγόπουλα στη Δραπετσώνα

Κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά να συμμετάσχουν την Τρίτη 21/3 (Ημέρα Δράσης ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία) στις 14.00 στην παράδοση
εκπαιδευτικού υλικού στα προσφυγόπουλα που φοιτούν στη Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων  στο 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας (Αγίου Φανουρίου 10, Δραπετσώνα), απευθύνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το ΔΣ υπενθυμίζει πως από κοινού με άλλα σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, άλλους φορείς, καλωσόρισε τα προσφυγόπουλα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολείου, ενώ τονίζει πως «η ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει και υπερασπίζεται το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά αυτά που είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που καταστρέφει τις πατρίδες τους και τους ξεριζώνει από τις εστίες τους» και πως συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές και την εγκληματική δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς στη ΔΥΕΠ που όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ «χάρη στο φιλότιμο και την προσπάθεια των ίδιων, παρά στην ουσιαστική στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση» λειτουργεί η δομή, παρά τα κενά και τις ελλείψεις, ακόμα κι ένα μήνα μετά την -έτσι κι αλλιώς καθυστερημένη- έναρξη της λειτουργίας της.

Διεκδικεί:

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στη ΔΥΕΠ, να αντιμετωπιστούν όλες οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό. Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που προκύπτουν.
Τα παιδιά-πρόσφυγες να ενταχθούν ισότιμα στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και με συνθήκες συνεκπαίδευσης μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που ζουν στη χώρα.
Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής και τμημάτων ένταξης στα σχολεία στα οποία θα εγγραφούν τα προσφυγόπουλα.
Η Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των προσφύγων εντός του αστικού και κοινωνικού ιστού με όλα τα κοινωνικά δικαιώματα των κατοίκων της χώρας (υγεία, παιδεία κλπ...) και να διασφαλίσει τους καλύτερους όρους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, όπως και όλων των άλλων παιδιών, και για τους αιτούντες άσυλο μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για μετεγκατάστασή τους στις χώρες τελικού προορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ