1 Μαρ 2017

Απέπλευσαν τα πλοία της SNMCMG-2 από τον Πειραιά ΕΛΛΑΔΑ

Απέπλευσαν σήμερα το πρωί από το λιμάνι του Πειραιώς, όπου είχαν καταπλεύσει επί πενθήμερο, τα πλοία της Μονίμου Αντιναρκικής Δυνάμεως του ΝΑΤΟ SNMCMG-2, τα οποία με το νέο τους Πολωνό Διοικητή επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα και την περιοχή της Μεσογείου όπου θα επιχειρούν.

Πρόκειται για το πολωνικό ναρκοθηρευτικό ORP “KONTRADMIRAL XAWERY CZERNICKI” (M-511), που αποτελεί και τη ναυαρχίδα της Συμμαχικής ναυτικής δυνάμεως, το ισπανικό ESPS “DUERO” (M-35) και το γερμανικό FGS “ROTTWEIL” (M-1061).

Προηγουμένως, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο πλαίσιο της εν Πειραιεί επισκέψεως της SNMCMG-2, στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύασταθμο Σαλαμίνος, βρέθηκαν οι Διοικητές των Μονίμων Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG-2, που περιπολεί στο Αιγαίο για την αποτροπή των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, Γερμανός Υποναύαρχος Axel Deertz και της SNMCMG-2 Πολωνός Αντιπλοίαρχος Aleksader Urbanowicz, οι οποίοι συναντήθηκαν και είχαν συνομιλίες με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο Π.Ν. και το Επιτελείο του.

Οι συζητήσεις του Έλληνος Αρχηγού Στόλου με τους δύο Σύμμαχους Διοικητές περιεστράφησαν επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Συμμαχίας. Οι δύο ξένοι διοικητές επισκέφτηκαν το νέο υποβρύχιο Υ/Β «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», την πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΡΙΤΣΟΣ» η οποία εντάσσεται στη δύναμη SNMG-2 για την υποστήριξη της δράσεως ανασχέσεως των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και στη φρεγάτα Φ/Γ «ΣΑΛΑΜΙΣ», όπου συνομίλησαν με τους αξιωματικούς και τα πληρώματα των πλοίων και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητές τους. Τέλος, σχεδιάσθηκε κοινή άσκηση μονάδων επιφανείας σε σενάρια αντιναρκικής δράσης και ασύμμετρης απειλής αέρος – επιφανείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ