9 Μαΐ 2017

«Ναι» στη δημιουργία πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής λένε οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας – Πειραιά

Σύμφωνοι στη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά για τη δημιουργία πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής δηλώνουν οι πρόεδροι των δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των πρυτάνεων.

Σε επικοινωνία του Αθήνα 9.84 με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας Μιχάλη Μπρατάκο, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος της χώρας, σχολιάζοντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για «ένα πάγιο αίτημα του ΤΕΙ Αθήνας το οποίο φαίνεται ότι υλοποιείται».

Ο κ. Μπρατάκος ξεκαθάρισε ότι το Τεχνολογικό Ίδρυμα της Αθήνας έχει το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις υποδομές για τη μετατροπή του σε ΑΕΙ και εκτίμησε ότι η συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά θα αυξήσει αυτές τις δυνατότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά κρίνει την εξαγγελία του πρωθυπουργού και ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Λάζαρος Βρυζίδης, ο οποίος αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση την Τετάρτη. ‘

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας είναι 32 και του Πειραιά 10. «Έξι τμήματα των δύο ιδρυμάτων είναι ομότιτλα, οπότε μπορούν άμεσα να συγχωνευθούν» σημειώνει ο κ. Μπρατάκος και προσθέτει ότι δεν είναι απαραίτητο τα υπόλοιπα να παραμείνουν ως έχουν. «Έτσι θα μπορεί να γίνει και καλύτερη κατανομή του διδακτικού προσωπικού και των υποδομών των δύο ιδρυμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας.

Πρυτάνεις

Στάση αναμονής τηρούν από την άλλη οι πρυτάνεις, περιμένοντας περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες αναφορικά με τη δημιουργία του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα προγράμματα σπουδών, τη μετατροπή των τμημάτων των δύο ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κλπ.

Δίχως άλλο, το θέμα που έχει προκύψει θα απασχολήσει την προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία θα συνέλθει σε ξενοδοχείο του νομού Ατικής.





Σύγκρινε 21 ασφαλιστικές σε 1’ και κέρδισε έως 40%




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ