30 Μαΐ 2017

«Ονειρεύομαι και ζωγραφίζω την πόλη μου» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»

Πήραν πινέλα, χαρτί , έβαλαν μπόλικη φαντασία και ζωγράφισαν την πόλη των ονείρων τους. Μαθητές ηλικίας 5 έως 15 ετών, συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Ονειρεύομαι και ζωγραφίζω την πόλη μου» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Τα έργα αξιολογήθηκαν από τις ζωγράφους – εικαστικούς της Διεύθυνσης Πολιτισμού και επιλέχτηκαν, με μεγάλη δυσκολία, ως έργα με ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία. Η συμμετοχή των παιδιών που έλαβαν μέρος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000 έργα υψηλής αισθητικής, καθιστώντας το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης πολύ δύσκολο εγχείρημα.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Αυτός ο διαγωνισμός ήταν μια πρόκληση για τα παιδιά και η άμεση ανταπόκρισή τους μας ενθουσίασε. Ανακάτεψαν χρώματα, έπαιξαν με γραμμές και απέδωσαν τον ‘οπτικό ρεαλισμό’ μέσα από τα μάτια της φαντασίας τους. Δεν δίστασαν να πειραματιστούν με πρωτότυπες ιδέες και να αποτυπώσουν με αισθητική στο χαρτί την πόλη των ονείρων τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Διευθυντές των σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών για την υποστήριξή τους. Στόχος μας είναι να επαναλάβουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...