23 Οκτ 2017

Το Κερατσίνι γιορτάζει την 28 Οκτωβρίου (Πρόγραμμα)

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος μας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Α. Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλα τα Σχολεία (Δημόσια-Ιδιωτικά) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Β. Κατάθεση στεφάνων από μαθητές της πόλης, που θα προσέλθουν με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.


Ώρα 11:00 π. μ. Ολοκλήρωση της προσέλευσης των αντιπροσωπειών των σχολείων στη Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (επί της οδού Αγων. Πολυτεχνείου, έναντι τέως Δημαρχείου Δραπετσώνας)


Ώρα 11:10 π. μ. Προσέλευση του Δημάρχου, του Κλήρου και των επισήμων και έναρξη τελετής.

Ώρα 11:15 π. μ. Επιμνημόσυνη δέηση.


Κατάθεση στεφάνων με την εξής σειρά:

· Από μαθητές εκπροσώπους των Σχολείων Δημόσιας Α/θμιας Εκπ/σης

· Από μαθητές εκπροσώπους των Σχολείων Δημόσιας Β/θμιας Εκπ/σης

· Από μαθητές- εκπροσώπους της Ιδιωτικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ( εξαιρούνται τα τμήματα προνηπίων και νηπίων)

Γ. Τήρηση ενός λεπτού σιγής.


Δ. Εθνικός Ύμνος.


Ε. Λήξη τελετήςΣτις 28 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο

Ώρα 7:30 π. μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών.


Ώρα 9:45 π.μ. Προσέλευση στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου των συλλόγων, σωματείων και των σημαιοφόρων των σχολείων με τα λάβαρά τους.


Ώρα 9:50 π.μ. Ολοκλήρωση της προσέλευσης των τοπικών αρχών.Ώρα 9:55 π. μ. Προσέλευση του Δημάρχου, του Προέδρου και των άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων Κερατσινίου και Δραπετσώνας και των λοιπών επισήμων προσκεκλημένων.


Ώρα 10:00 π. μ. Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου.


Ώρα 10:45 π. μ.

1. Δέηση στη μνήμη των ηρώων του 1940 στο Ηρώο στη πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι (έναντι Δημαρχείου).
2. Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Χρήστο Βρεττάκο.


3. α) Καταθέσεις στεφάνων σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο και τον πίνακα του προβαδίσματος που προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

β) Σας επισημαίνουμε ότι κάθε κόμμα θα καταθέσει ένα στεφάνι, ανεξαρτήτως αριθμού τοπικών οργανώσεων και σύμφωνα με την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση.

γ) Εκ μέρους συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας ή Β/θμιας εκπαίδευσης θα κατατεθεί ένα κοινό στεφάνι από την « Ένωση Γονέων».


4. Τήρηση ενός λεπτού σιγής- Εθνικός Ύμνος.


5. Λήξη Τελετής- Αποχώρηση Επισήμων για τον χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.


Ώρα 11:45 π. μ. Αποχώρηση από την πλατεία των σημαιοφόρων των σχολείων και στοίχιση των τμημάτων (κατά τετράδες) μέσω των οδών Καραολή-Δημητρίου και διέλευση της οδού Κωνσταντινουπόλεως.
Ώρα 12:00 π. μ. Έναρξη της παρέλασης επί της Λ. Δημοκρατίας, του κεντρικού δρόμου που βρίσκεται στο μέσον του Καλλικρατικού Δήμου μας (από την οδό Κων/πόλεως, διέλευση μπροστά από τον χώρο των επισήμων και τερματισμός στην οδό Παπαναστασίου).ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:

1. Οι φορείς που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια να το δηλώσουν στο Γραφείο Δημάρχου ως τις 15:00 το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου (τηλ. 2132074606, -607).

2. Οι κ. κ. Διευθυντές των Σχολείων παρακαλούνται να έχουν ορίσει τον κατά βαθμό ανώτερο καθηγητή Φυσικής Αγωγής ως υπεύθυνο για την παρέλαση των τμημάτων των σχολείων της εποπτείας τους, ο οποίος θα φροντίσει ώστε η εμφάνιση κάθε τμήματος να είναι ομοιόμορφη και ευπρεπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...