30 Απρ 2011

Τέσσερις μύθοι για την ακμή



ΜΥΘΟΣ 1: Οι άνθρωποι που έχουν ακμή δεν καθαρίζουν καλά το πρόσωπό τους.

Αν πέσεις στην παγίδα να πιστέψεις αυτό το μύθο, τότε μπορεί να αρχίσεις να πλένεις το δέρμα σου πολύ έντονα και πολύ συχνά, με αποτέλεσμα να επιδεινώσεις την κατάσταση.

Η ακμή προκαλείτει από ορμονικούς παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με την προσωπική υγιεινή του καθενός. Επομένως, εσύ φρόντισε το δέρμα σου σε φυσιολογικά επίπεδα, άκου τις συμβουλές του δερματολόγου σου και είσαι καλυμμένη!

ΜΥΘΟΣ 2: Τα πολλά λίπη στη διατροφή επιδεινώνουν ακμή.

Παρόλο που αυτός ο μύθος κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες, δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να επιβεβαιώνει ότι η σοκολάτα ή τοι τηγανιτές τροφές εντείνουν το πρόβλημα. Από τη στιγμή που ακολουθείς την ενδεδειγμένη για το δέρμα σου θεραπεία, μπορείς να τρως άφοβα ό,τι θέλεις!

ΜΥΘΟΣ 3: Η ακμή εμφανίζεται μόνο στους εφήβους.

Παρόλο που τα ενοχλητικά σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως σ' αυτές τις ηλικίες, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής και μετά την ηλικία των 20. Ευτυχώς, η επιστήμη έχει προχωρήσει και πλέον μπορεί να ακολουθηθεί σ' αυτές τις περιπτώσεις κάποια φαρμακευτική αγωγή που θα «χτυπήσει» το πρόβλημα στη ρίζα του. Αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις μια τέτοια θεραπεία, λάβε υπόψη σου ότι είναι απαραίτητη η παρακολούθηση από το δερματολόγο σου, καθώς δεν είναι σπάνιες οι παρενέργειες.

ΜΥΘΟΣ 4: Ο ήλιος εξαφανίζει την ακμή.

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι το καλοκαίρι τα σπυράκια σχεδόν εξαφανίζονται. Αυτό δε σημαίνει ότι η έκθεση στον ήλιο θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, καθώς απλά το «καλύπτει». Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, η υπερβολική έκθεση μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Επομένως, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς πάντα το αντηλιακό σου. Αν θέλεις, προμηθεύσου από το φαρμακείο σου ένα αντηλιακό ειδικό για προβληματικά δέρματα










Αναρτήθηκε από woman365.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ