
Γι'αυτούς που το ζήτησαν..
Η μπανάνα είναι ένα τροπικό φρούτο!Συνεπώς, ευδοκιμεί κυρίως σε τροπικό κλίμα..Πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Μαλαισίας ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος έφερε το φρούτο στην Ευρώπη.
Η μπανάνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε υδατάνθρακες και της υψηλής θερμιδικής της αξίας (90-130 kcal) σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα αποφεύγεται από τους καταναλωτές. Ωστόσο, η μπανάνα είναι εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Πιο συγκεκριμένα, η μπανάνα είναι πολύ καλή πηγή Βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών. Η βιταμίνη C που περιέχεται στη μπανάνα, ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού και προστατεύει από ασθένειες. Επιπλέον, η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την απορρόφηση του σιδήρου και τη σύνθεση κυττάρων του αίματος.
Παράλληλα,η περιεκτικότητα της μπανάνας σε Κάλιο είναι ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με άλλα φρούτα και τρόφιμα. Το Κάλιο αποτελεί έναν ηλεκτρολύτη που παίζει σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση και ανάπτυξη της μυικής μάζας ενώ συγχρόνος μειώνει την αρτηριακή πίεση!
Η μπανάνα εκτός από τις φυτικές ίνες περιέχει 3 σάκχαρα, τη σουκρόζη, τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη, παρέχοντας άμεση πηγή ενέργειας στον οργανισμό. Επίσης στην μπανάνα βρίσκονται σημαντικές ποσότητες βιταμίνης B6 που συμμετέχει στη σύνθεση των αντισωμάτων του ανοσοποιητικού μας συστήματος!
Επιπρόσθετα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη μπανάνα σε μικρότερες ποσότητες είναι η βιταμίνη Α, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η θειαμίνη, ο σίδηρος, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το παντοθενικό οξύ, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
Πηγή:iatronet.gr
2 σχόλια :
Λίιιζααααααααα!
axaxaxa
Δημοσίευση σχολίου