29 Δεκ 2011

Οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Κορυδαλλού στην Βιβλιοθήκη του Δήμου


Την Βιβλιοθήκη του Δήμου Κορυδαλλού επισκέφτηκαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού στις 20 Δεκεμβρίου 2011, όπου έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία, όπως οι ίδιοι είπαν, αφού άκουσαν, είδαν, έψαξαν, κινήθηκαν με ελευθερία στους χώρους της Βιβλιοθήκης, άνοιξαν και ξεφύλλισαν βιβλία σαν ενήλικοι αναγνώστες, με πηγαίο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι έκαναν κάτι που δεν ήταν αναγκαστικό!

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, βιβλιοθηκονόμος κ. Μαρίνα Νύκτα, μαζί με την συνεργάτιδά της, επίσης βιβλιοθηκονόμο, κ. Διονυσία Μπούζα φροντίζουν για την άψογη λειτουργία της και την εξυπηρέτηση των δημοτών, που κάνουν χρήση των βιβλίων και του χώρου.
Η κ. Μπούζα ανέλαβε να εξηγήσει στα παιδιά πώς οργανώνεται η βιβλιοθήκη και πώς χρησιμοποιείται σωστά, για να γίνουν οι χρήστες πιο δημιουργικοί και να καλυτερεύσουν τον εαυτό τους μέσα από τη χρήση του βιβλίου, εκείνου του οποίου ο ρόλος είναι απόλυτα παιδαγωγικός. Τους τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία των μαθητών των Σχολείων με την Βιβλιοθήκη, γιατί με την τακτική επίσκεψή τους στον χώρο της έρχονται σε διαρκή επαφή με τα εξωσχολικά βιβλία, μαθαίνουν να τα αγαπούν, να ταξιδεύουν και να ονειρεύονται με αυτά, όπως επίσης μαθαίνουν και να σέβονται τον χώρο της Βιβλιοθήκης. «Το βιβλίο έχει μυρωδιά, έχει αγάπη, το σημειώνεις (όταν είναι δικό σου βέβαια), σου δίνει ώθηση να γίνεις πιο δημιουργικός», ήταν τα λόγια της προς τα παιδιά. Η ίδια πήρε τους μαθητές και τους ξενάγησε σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης, τους μίλησε για τον δανεισμό και την δυνατότητα να αποκτήσουν όλοι κάρτα μέλους και τους ενημέρωσε για το τμήμα υπολογιστών, που λειτουργεί στο ημιπάτωμα της Βιβλιοθήκης, ως «Κέντρο Πληροφόρησης» για τους αναγνώστες.
Η Βιβλιοθήκη για τον Δήμο – για κάθε Δήμο – αποτελεί πνευματικό πλούτο, αλλά και ανάγκη για κάθε δημότη. Μαθητές και φοιτητές μπορούν να βρουν βοηθήματα για τα μαθήματά τους, πληροφορίες για τις εργασίες τους, αλλά και όλοι οι άλλοι, οι μεγαλύτεροι, που θα ήθελαν κάποια στιγμή να χαλαρώσουν και ν’ ασχοληθούν λίγο με το μυαλό τους, βρίσκουν εκεί μια όαση, για να σβήσουν τη δίψα τους για λίγη ησυχία, διάβασμα, περισυλλογή, νέα γνώση και συνάντηση με τον ίδιο τον εαυτό τους. Είναι απαραίτητο να εμπλουτίζονται διαρκώς οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που ο κόσμος θα δυσκολεύεται να δώσει χρήματα για βιβλία.
πηγή http://fonipeiraioton.blogspot.com
Μαρία Ν. Ταστσόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ