31 Ιαν 2012

Ενταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά για τις ιδιωτικοποίησεις των 2 πλάζ

Ιδιαίτερα επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής να εκχωρήσει τις πλαζ Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα σε ιδιώτες.
Η απόφαση της διοίκησης Μιχαλολιάκου ξεσήκωσε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης που την κατηγόρησαν για ομολογία αποτυχίας στη διαχείριση των πλαζ και άνευ όρων ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας μέσα από αδιαφανείς και μη συμφέρουσες οικονομικά για τον ίδιο τον Δήμο διαδικασίες εξπρές.

Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου σε ιδιώτες παραχωρούνται προς αξιοποίηση οι δύο πλαζ (θα μπορούν να βάλουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση), τα δύο παρκινγκ, ο πρώτος όροφος του δημοτικού κολυμβητηρίου, ενώ προβλέπεται και η ύπαρξη καντινών με αδιευκρίνιστο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων. Η είσοδος στις δύο πλαζ θα είναι δωρεάν.

Για αγκυλώσεις στο παρελθόν και μικροκομματικές σκοπιμότητες έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πειραιά που τόνισε αποφασισμένος να προχωρήσει στην αξιοποίηση των πλαζ με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα προς όφελος των πολιτών, παρά τις όποιες επιμέρους αντιδράσεις.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η παράταξη του Γ. Μίχα εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στα προωθούμενα σχέδια της Δημοτικής Αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των δύο πλαζ  και χαρακτήρισε αδιανόητο οι πολίτες του Πειραιά να πληρώνουν για ένα μέχρι πρότινος δημόσιο αγαθό.

Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία ζήτησε η παράταξη «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» που κατήγγειλε μεθοδεύσεις. Ιδιαίτερα αιχμηροί και καυστικοί στην παρέμβασή τους οι εκπρόσωποι του «Λιμανιού της Αγωνίας» με τη Μαίρη Σταθάκη να κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή ότι «Γυαλίζει τα ασημικά του Δήμου για να τα δώσει σε ιδιώτες».

Για ξεπούλημα έκανε λόγο η Ελπίδα Παντελάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση, για περίεργη βιασύνη που ξεπέρασε το fast track των Ολυμπιακών Αγώνων αφού όλα έγιναν μέσα σε μόλις μία βδομάδα κατηγόρησε μεταξύ άλλων τη διοίκηση ο Αντώνης Καλογερόγιαννης. Σοβαρές καταγγελίες για επιχειρηματία που έχει καπαρώσει τον διαγωνισμό και προσλαμβάνει ήδη προσωπικό (!) έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» Φίλιππος Καμπούρης. Πείτε μας ποιος είναι να τον αποκλείσουμε από τον διαγωνισμό η απάντηση του Δημάρχου.

Οι κάτοικοι και η αποχώρηση

Το παρόν ωστόσο στη συνεδρίαση έδωσαν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Εκπρόσωποί τους πήραν τον λόγο, επέκριναν σφοδρά τη δημοτική αρχή και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν με δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε προσπάθεια οι μοναδικές πλαζ του Πειραιά να απολέσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Το κλίμα από τις παρεμβάσεις των πολιτών δυναμιτίστηκε και η έκρηξη δεν άργησε να έρθει. Την ώρα της δευτερολογίας του δημάρχου κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν ανάμεσα σε κατοίκους και συμβούλους της πλειοψηφίας. Ακολούθησαν για αρκετή ώρα λεκτικοί διαξιφισμοί και ύβρεις εκατέρωθεν που προκάλεσαν την οργή του δημάρχου που μίλησε για υποκινούμενους πολίτες, αλλά και της αντιπολίτευσης που μετά την ψηφοφορία αποχώρησε σύσσωμη σε ένδειξη διαμαρτυρίας πλην της παράταξης Καλογερόγιαννη που παρέμεινε στην αίθουσα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χθες παρακολουθήσαμε μόλις το πρώτο από μια σειρά επεισοδίων. Το σήριαλ με την «αξιοποίηση» των δύο πλαζ μόλις ξεκίνησε και η συνέχειά του αναμένεται με ενδιαφέρον.

http://www.pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ