28 Φεβ 2012

Υπογράφεται η σύμβαση για την επέκταση του μετρό στον Πειραιά


Την ερχόμενη Πέμπτη θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει την επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι μέχρι και το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, μαζί με τους έξι συνολικά σταθμούς επιβίβασης- αποβίβασης.


Tα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 5,5 χρόνια, δηλαδή το 2017.

Η επέκταση προς τον Πειραιά θα έχει μήκος 7,6 χλμ, είναι προϋπολογισμού 515 εκατομμύριων ευρώ και όταν ολοκληρωθεί θα δώσει "ανάσα" στις υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά, ενώ θα συνδέσει απευθείας το αεροδρόμιο με το λιμάνι.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ On line

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Έτσι λέει μια σοφή παροιμία.
Ο Πειραιάς, αν και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις, δεν αξιώθηκε τόσα χρόνια να αποκτήσει πρόσβαση στο μετρό.
Μάλιστα υπάρχουν περιοχές του ευρύτερου Πειραιά, που δεν έχουν καθόλου καλή συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ τους, ενώ βρίσκονται πολύ κοντά π.χ. Κερατσίνι-Κορυδαλλός και όταν το μετρό έρθει, θα βελτιώσει πολύ την σύνδεση μεταξύ τους.
Πραγματικά, η έλευση του μετρό στον Πειραιά θα μας διευκολύνει πολύ στην καθημερινότητά μας, θα βοηθήσει πολύ στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά και θα αναβαθμίσει τις διάφορες περιοχές του Πειραιά, όπως άλλωστε έχει γίνει με όλες τις περιοχές, στις οποίες έφτασε ο μετροπόντικας.
Αναμένουμε λοιπόν την έλευση του μετρό, για να "εξευρωπαϊστούμε" και εμείς οι Πειραιώτες, γιατί μάλλον μας παραμέρισαν όσον αφορά το σχεδιασμό του μετρό, αφού έχει αργήσει πολύ να μας επισκεφθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ