24 Απρ 2012

Πρόληψη πυρκαγιών – Προτεραιότητα του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κορυδαλλού


Με την παρουσία του Δημάρχου Κορυδαλλού και όλων των εμπλεκομένων φορέων συνεδρίασε το Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου την Δευτέρα 9-4-2012 Κορυδαλλού,
με θέμα την πρόληψη αλλά και την καταστολή πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, δήλωσε ικανοποίηση της διοίκησης του Δήμου για την έγκαιρη συνεδρίαση εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους παρευρισκόμενους που με την ενεργή παρουσία τους κάθε χρόνο συμβάλλουν με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώνονται στο όρος Αιγάλεω. Επίσης ευχαρίστησε τους εθελοντές της ΕΔΟΚ καθώς και τους αιρετούς και τους εργαζόμενους των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Δημοτικής Αστυνομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών που συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για την προστασία του πρασίνου στην πόλη αλλά και της ασφάλειας τόσο των κατοίκων όσο και των περιουσιών τους.
Στην εισήγησή του ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης αναφέρθηκε στις αιτίες των πυρκαγιών στο όρος Αιγάλεω, στις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις τους, στην πρόληψη και καταστολή τους, καθώς επίσης και στον εθελοντισμό, την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού και τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Ο Γ. Μπενέτος περιφερειακός σύμβουλος στη παρέμβαση του τόνισε μεταξύ άλλων ότι παρά την οικονομική ύφεση, η Αντιπεριφέρεια Πειραιά θα συμβάλει με το καλύτερο δυνατό τρόπο και αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα συνεργασία της με το Δήμο Κορυδαλλού και άλλους φορείς.
Στη συνέχεια ο Γ. Γερακάρης, διοικητής του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά, ευχαρίστησε για τη συνεργασία και αναφέρθηκε στο τρόπο καταστολής και πρόληψης πυρκαγιών με την απομάκρυνση σκουπιδιών, κοπή ξερών χόρτων, κλάδεμα μετά από υπόδειξη του Δασαρχείου σε δρόμους που έχουν χαραχτεί -ζώνες πυρόσβεσης- και μέτρα διευκόλυνσης της διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων και των βυτιοφόρων του Δήμου.
Ο Γ. Κατσαντώνης ΓΓ του ΠΕΣΥΔΑΠ αναφέρθηκε στο έργο της λιμνοδεξαμενής (με αξιοποίηση του νερού της Ψυττάλειας) στο όρος Αιγάλεω και πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο έργο, λόγω των δυνατοτήτων που θα παρέχει, για την εναέρια κατάσβεση πυρκαγιών, άρδευση νεοφυτεμένων και μη δέντρων, ανάπτυξη της χλωρίδας και πανίδας στο όρος, καθώς και στα δασοτεχνικά έργα που προγραμματίζει να εκτελέσει ο σύνδεσμος
Ο Μ. Λαγουδάκος αναπληρωτής διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού δεσμεύτηκε για την αύξηση των περιπολιών και την υποστήριξη απαγόρευσης πρόσβασης στο όρος Αιγάλεω σε κρίσιμες περιόδους.
Ο Π. Καστρινάκης επικεφαλής της ΕΔΟΚ πρότεινε να γίνει εκπαίδευση των άμεσα εμπλεκομένων από τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά όπως κάνουν και οι εθελοντές.
Στη συζήτηση πήραν μέρος οι δημοτικού σύμβουλοι Μ. Ευθυμιάδης, Η. Κοσμίδης και Αλέξης Θανόπουλος καθώς και οι προϊστάμενοι των διαφόρων Υπηρεσιών του Δήμου Γ. Πέτρου, Α. Αυγουλάς, Γ. Τσιμπαριώτης, Κατερίνα Χαρίση, Δ. Σταματάκης, Κ. Ασπρούλης με προτάσεις και παρατηρήσεις από την εμπειρία τους,
Ο Γ. Γουρδομιχάλης μιλώντας στη λήξη στης συνεδρίασης τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου θα διεκδικήσει από τη κυβέρνηση τη δυνατότητα να ασφαλίζονται οι εθελοντές από ατύχημα όταν προσφέρουν υπηρεσίες.

Παραβρέθηκαν
1
Κασιμάτης
Σταύρος
Δήμαρχος
2
Μπενέτος
Ιωάννης
Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά
3
Γερακάρης
Γεώργιος
Διοικητής 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πειραιά
4
Λαγουδάκος
Μιχαήλ
Αναπληρωτής Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά
5
Κατσαντώνης
Γεώργιος
Γενικός Γραμματέας ΠΕΣΥΔΑΠ
6
Κοσμίδης
Ηλίας
Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Οργανισμού Άθλησης & Πολιτισμού και
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος
7
Ευθυμιάδης
Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΗΚΕΚΟ και Μέλος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος
8
Νικολεουσάκος
Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος
9
Βιδάλης
Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος ΔΗΚΕΚΟ και Μέλος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος
10
Θανόπουλος
Αλέξης
Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής Β'θμιας Εκπαίδευσης
11
Γεωργακοπούλου
Ιφιγένεια
Δημοτική Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος
12
Λώνας
Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος και Μέλος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος
13
Καλλή
Βιργινία
Μέλος της Επιτροπής Πρασίνου Περιβάλλοντος
14
Χριστάκος
Γεώργιος
Πρόεδρος Συλλόγου "Πρωτοβουλία Πολιτών"
15
Αρτσιβούρτζη
Συμέλα
Σύλλογος "Πρωτοβουλία Πολιτών"
16
Καστρινάκης
Παντελής
Πρόεδρος ΕΔΟΚ
17
Γεννηδούνιας
Γεώργιος
Μέλος ΕΔΟΚ
18
Καρράς
Κώστας
Σύμβουλος Περιφέρειας
19
Λιντζαροπούλου
Ελένη
Δημόσιες Σχέσεις Κορυδαλλού
20
Στεργιόπουλος
Στέργιος
Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών
21
Αυγουλάς
Αναστάσιος
Διευθυντής Υπηρεσίας Πρασίνου
22
Χαρίση
Κατερίνα
Προϊσταμένη Δημοτικής Αστυνομίας
23
Πέτρου
Γεώργιος
Προϊστάμενος Καθαριότητας
24
Σταματάκης
Δημήτριος
Προϊστάμενος Συνεργείου Καθαριότητας
25
Ασπρούλης
Κώστας
Καθαριότητα
26
Τσιμπαριώτης
Γεώργιος
Προϊστάμενος Περιβάλλοντος
27
Χρυσολωράς
Θοδωρής
Υπεύθυνος Αυτεπιστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ