26 Νοε 2012

Επιστολή από συλλόγους γονέων 13ου και 21ου δημοτικών σχολείων Κερατσινιού



Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων τα σχολεία μας δεν λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα, γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας, εκπαιδευτικός δεύτερης ξένης γλώσσας, μουσικός, γυμναστής, όλες οι ειδικότητες του ολοήμερου προγράμματος, καθώς και παράλληλη στήριξη μαθητή που έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΕΔΔΥ.  
 
Όπως μας ενημέρωσε αιρετός  των εκπαιδευτικών «οι προσλήψεις των αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν σταματήσει, αφού οι πιστώσεις που έχουν απομείνει δεν ξεπερνούν τις 200 για όλες τις ειδικότητες και οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ γίνονται με το σταγονόμετρο και μόνο για σχολεία ΕΑΕΠ (Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα).   
Έπειτα από επανειλημμένες κρούσεις στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το πρόβλημα παραμένει λόγω αδυναμίας του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα κενά αυτά. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε αδιέξοδο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και οδηγεί στην πλήρη διάλυση και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό του σχολείου μας την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 για μία ώρα.
Το Κερατσίνι και ειδικά η περιοχή της Χαραυγής αντιμετωπίζεται ως  μια υποβαθμισμένη περιοχή, καθώς διαρκώς επιλέγεται ως «σκουπιδοτενεκές» του λεκανοπεδίου (Δ.Ε.Η , Ψυτάλλεια, Ιχθυόσκαλα, απόβλητα, κ.ά.) και τώρα στερείται των αυτονόητων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Επειδή δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ζητούμε τη στήριξή σας. Παρακαλούμε να αναδείξετε το πρόβλημά μας και περιμένουμε έμπρακτα τη βοήθειά σας.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δ.Σ. Κερατσινίου,

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook
Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ