28 Απρ 2013

Σύσκεψη για την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΣΕΦ


Την επιτακτική ανάγκη να αναλάβει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης τις ευθύνες τους στο θέμα της ανακατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης,
ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά κ. Στέλιος Μπρατσόλης και οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24/4 με τη συμμετοχή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά και πολλών ποδοσφαιρικών παραγόντων της πόλης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αξαρλής, ο Πρόεδρος του Εθνικού Πειραιά κ. Αλέξιος Αγγελόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά κ. Χρήστος Στούκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κώστας Βράκας, μέλη της ΕΠΣ Πειραιά όπως ο κ. Νίκος Σιδηρόπουλος (που είναι και Πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά), ο κ. Χρήστος Μπουλές, ο κ. Γεώργιος Σιάκουλας, ο κ. Κωνσταντίνος Κωστάκης, ο κ. Μιχαήλ Μουσέλης, τα μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού κ. Μανώλης Μίσος, Γιάννης Αποστολίδης, Αναστάσιος Κολοκυθάς, Παναγιώτης Γκότσης, Λάζαρος Καλογερογιάννης και ο προπονητής κ. Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, ο κ. Αλέξιος Ψωμάς από την «Οδηγήτρια», ο κ. Θεόκλητος Σπανός από τον Α.Ο. «Φοίνικας» Αγίας Σοφίας, ο κ. Μελισσόπουλος εκ μέρους του Α.Ο Πειραιά, ο κ. Φίλιππος Σταύρου από τον «Πανφαληρικό», ο κ. Παναγιώτης Σίνος από τον «Αργοναύτη», οι κ. Αναστάσιος Διονυσίου, Αλέξης Παπαχρήστου και Βασίλης Ιωαννίδης από τον Α.Ο. Προφήτη Ηλία, ο κ. Αντώνης Ανουστής από τον Α.Ο.Ν.Φ. «Πειραϊκός», ο πρόεδρος του Α.Ο. Αγίου Δημητρίου, ο πρόεδρος του Α.Ο. «Πολυκράτης» κ. Ιωάννης Μιχάλαινας και οι κ. Σταύρος Προκοπίου και Ιωάννης Κάτσος από τον Α.Ο. Καστέλας. Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν η κ. Εύη Μανωλά και ο κ. Χάρης Σερπάνος από την Δ/νση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΣΕΦ κ. Θανάσης Ροζόλης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι ενώ εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχουν δεσμευμένα τα απαιτούμενα χρήματα (350.000 ευρώ) στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθυστερεί την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής και το ΣΕΦ, η οποία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εκταμίευση των χρημάτων και την υλοποίηση του έργου. Μάλιστα, ο κ. Χρήστου είπε ότι από τις 30/7/2012 έχει στείλει επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού χωρίς να έχει πάρει απάντηση μέχρι σήμερα, ενώ και η ΓΓΑ δεν έχει απαντήσει σε επιστολή από τις 29/3/2012. Κατήγγειλε δε, την απουσία εκπροσώπου της ΓΓΑ από τη σύσκεψη, στην οποία είχε κληθεί.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες, ενώ ο Πειραιάς παραμένει ο μεγάλος αδικημένος στον τομέα των αθλητικών έργων. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΠ θύμισε τις υποσχέσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και ζήτησε να γίνουν πράξη.
Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο έργο πρέπει να γίνει, είτε από την Περιφέρεια, είτε απευθείας από την ΓΓΑ, αλλά πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να συσταθεί μια διαρκής συντονιστική επιτροπή η οποία θα αναλάβει να έρθει σε άμεση επαφή με τη ΓΓΑ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, απαιτώντας λύσεις. Επίσης, η επιτροπή αυτή θα αναλάβει να «χαρτογραφήσει» τους αθλητικούς χώρους του Πειραιά ώστε να καταγράψει τις ανάγκες και να βοηθήσει στον σχεδιασμό των αναγκαίων έργων.



Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ