30 Οκτ 2013

Ένα μοναδικό και πρωτοποριακό Μουσείο στον Πειραιά

Ένα νέο μουσειακό χώρο και μάλιστα με εντελώς διαφορετικά και πρωτοποριακά εκθέματα ετοιμάζεται να αποκτήσει ο Πειραιάς μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Αρχαιολογικοί θησαυροί από ναυάγια και βυθισμένες πόλεις θα αποκτήσουν ξανά πνοή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Το υπό οργάνωση Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων θα είναι ένα μουσείο μοναδικό για τα ελληνικά, όσο και για τα διεθνή δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι στην ελληνική επικράτεια δεν υπάρχει μέχρι στιγμής όμοιό του, αλλά ακόμα και στο εξωτερικό, τα μονογραφικά μουσεία ενάλιας αρχαιολογίας είναι ελάχιστα.
Το Μουσείο θα είναι πρωτίστως αρχαιολογικό, θα ληφθεί ωστόσο ιδιαίτερη μέριμνα για την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ αρχαιολογικών ευρημάτων και νέων τεχνολογιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάδειξη του αρχαιολογικού υλικού του Μουσείου, μεγάλο μέρος του οποίου θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, θα διασφαλιστεί ο συμμετοχικός - βιωματικός χαρακτήρας του Μουσείου, αλλά και ο εκπαιδευτικό του ρόλος, που θα αφορά το σύνολο των επισκεπτών, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Συνοψίζοντας, το νέο Μουσείο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μουσείο αιχμής, που θα αποβεί σταθερός αποδέκτης του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων της πόλης του Πειραιά και της Αττικής αλλά και δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός και στάση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ