30 Οκτ 2013

Πιθανά στη Ράλλειο τα Δικαστήρια Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι αυτονόητο και αναμενόμενο να αναφερθώ στη μεγάλη ημέρα για τον Πειραιά: την 22α Οκτωβρίου. Τελικά επικράτησαν οι αισιόδοξοι κι όχι οι ηττοπαθείς και μοιρολάτρες. Το Δημοτικό μας Θέατρο, το καλύτερο της Ευρώπης, άνοιξε την αυλαία με μία εντυπωσιακή έως και συγκινητική, αλλά σε κάθε περίπτωση ποιοτική παράσταση. Ο Πειραιάς έζησε στιγμές δόξας και προβολής.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πρώτα το Θεό που με αξίωσε να ζήσω τέτοιες στιγμές  και να είμαι Δήμαρχος σε αυτές τις στιγμές. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στο να επιτευχθεί αυτός ο πολύ μεγάλος στόχος: πριν από όλους και πάνω από όλους, να ευχαριστήσω τους Πειραιώτες, που δεν παραιτήθηκαν της ελπίδας, τους εργαζόμενους στο Δήμο Πειραιά, τις τεχνικές υπηρεσίες, τη Διεύθυνση Πολιτισμού, τους προκατόχους μου τον κ. Αγραπίδη, τον κ. Φασούλα, τον κ. Μπάμπη Μπουγά, ως Τεχνικό Αντιδήμαρχο, που συμπλήρωσε το πρώτο τεχνικό δελτίο. Ακόμη να ευχαριστήσω τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, που ήταν φορέας προκήρυξης του έργου, τους Υπουργούς Πολιτισμού, που το παρακολούθησαν με αγάπη και πάθος για τον Πειραιά, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, που έλυσε το «γόρδιο δεσμό» της χρηματοδότησης για την επαναλειτουργία του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που λάμπρυνε με την παρουσία του τη γιορτή και όλους όσοι με το δικό τους τρόπο, συνέβαλλαν σε αυτή τη λαμπρή ημέρα για τον Πειραιά. Να ευχαριστήσω επίσης,  το Γιώργο Σιγάλα και όλο το Δ.Σ. του ΟΠΑΝ,  στους οποίους αναθέσαμε διοικητικά και οικονομικά τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Υπερέβαλλαν εαυτούς. Είναι για μένα μεγάλη τιμή να έχω το Γιώργο Σιγάλα, αλλά και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ στενούς συνεργάτες. Είναι πολύτιμη η συμβολή τους.

Θέλω επίσης να είμαι ξεκάθαρoς: ο βηματισμός, μέχρι στιγμής, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ο οποίος επελέγη με πολύ καθαρή και διαφανή διαδικασία, καλύπτει τις προσδοκίες μας. Έχει βάλλει τον πήχη ψηλά και τον ευχαριστώ. Επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη της Εφορείας, που δεν είναι κομματικά μέλη διαφόρων παρατάξεων, αλλά είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο του Πολιτισμού και Πειραιώτες. Με την ευκαιρία αυτή, να αναφέρω με ποιους έχει διευρυνθεί η Εφορεία Θεάτρου: είναι ο κ. Γιάννης Μετζικώφ σκηνογράφος ενδυματολόγος, ο κ. Νίκος Διαμαντής σκηνοθέτης, ο κ. Γιώργος Κουρουπός μουσικός και η κυρία Ελένη Δάβου σημαντική τραγουδίστρια της Λυρικής και Πειραιώτισσα.

Πιστεύω ότι το Δημοτικό Θέατρο μαζί με τα έργα, που γίνονται και θα γίνουν στον Πειραιά, τα προσεχή τρία χρόνια, με το ΜΕΤΡΟ και όλα τα έργα ανάπλασης, ελπίζω και με τις επενδύσεις που θα έρθουν με υγιείς και διαφανείς τρόπους, θα ξαναείναι ο Πειραιάς, Πειραιάς της λάμψης, της αρχοντιάς, της αυτοεκτίμησης, της δημιουργίας, της εργασίας. Να ευχαριστήσω ακόμη, τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη Πρόεδρο του «Ιδρύματος Λασκαρίδη» που ενισχύει τη λειτουργία του Θεάτρου μας με 40.000 ευρώ για την Ιλιάδα και τον κ. Βασίλη Κορκίδη, που ενίσχυσε με 5.000 ευρώ για τα εγκαίνια και 5.000 ευρώ για τη λειτουργία του για το 2013, που παραιτείται των αποδοχών του ως Προέδρου του ΕΒΕΠ, τις οποίες προσφέρει για την ενίσχυση του Δημοτικού Θεάτρου. Ταυτόχρονα προγραμματίζει τη διάθεση ενός  μεγάλου ποσού για το 2014.

Αποτελεί ύψιστο καθήκον της κεντρικής κυβέρνησης η χρηματοδότηση της λειτουργίας του, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι σπατάλη, δεν είναι πολυτέλεια, είναι καθήκον. Ασφαλώς και θα πιέζουμε την κυβέρνηση, παρά την οικονομική κρίση, να χρηματοδοτεί επαρκώς τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Οι εκτιμήσεις μας είναι ότι η χρηματοδότηση μέχρι το Μάιο είναι εξασφαλισμένη. Θα επιδιώξουμε να μπαίνει κάθε χρόνο στον κρατικό προϋπολογισμό, τουλάχιστον, ένα εκατομμύριο ευρώ. Και δεν θα μείνουμε εκεί. Έχουμε το λιμάνι μας, έχουμε και άλλες πηγές.

Πρέπει να σας πω επίσης, ότι το Δημοτικό Θέατρο ήρθε πρώτο στο διαγωνισμό που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για το ΕΣΠΑ, παίρνοντας «άριστα».  Αυτό σημαίνει άλλες 800.000 ευρώ.  Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι κάθε ημέρα το Δημοτικό Θέατρο θα είναι εκεί για να τονίζει, ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο της ναυτοσύνης και της ναυτιλίας, αλλά είναι και το λιμάνι του πολιτισμού».

Όσον αφορά το θέμα της στέγασης των Δικαστηρίων του Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος ήταν κατηγορηματικός: «Το θέμα τελείωσε. Τα Δικαστήρια μένουν στο κέντρο του Πειραιά. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πείσω τον Πρωθυπουργό εάν δεν είχα το αποτέλεσμα της  Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου που τάχθηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, κατά της μεταφοράς τους στη Θηβών.  
Ως Δήμος προσφέρουμε το σύνολο της περιουσίας μας και σε κτηριακή υποδομή και σε οικόπεδα, ώστε να επιλέξουν, οι έχοντες την ευθύνη, ποιο προτιμούν και ποιο τους κάνει. Ο μόνος λόγος που μπορεί να μας κάνει να παρεκκλίνουμε από την οριστική  πολιτική μας απόφαση για κατεδάφιση του γιαπιού της Ραλλείου, είναι να πάνε εκεί τα Δικαστήρια».
http://www.zougla.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ