Η υποψήφια των Πρασίνων Σκα Κέλλερ και ο
υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας ήσαν αναμφίβολα τα πιο
φρέσκα πρόσωπα στο debate των υποψηφίων για την
προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πάντως,
παρακολουθώντας το debate καταλάβαινες πόσο μακρά κινείται η
αντιπαράθεση και το πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη από την Ελλάδα. Ήταν
μια πολιτισμένη συζήτηση και παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά επρόκειτο
περί παράλληλων μονολόγων είχε ζωντάνια και ενδιαφέρον. Δεν υπήρξαν
κοκκορομαχίες και ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις.προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ήταν καλή και μάλιστα είχε αποδέκτες και στο εσωτερικό της χώρας όσους υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο να θέτεις ευθέως τα θέματα της Ελλάδας όταν βρίσκεσαι στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έθεσε ευθέως και το θέμα διεθνούς διάσκεψης για το χρέος και κάλεσε τον Γιούνγκερ να πει τι έγινε στις Κάννες κατηγορώντας μάλιστα την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπαρόζο ότι επεδίωξαν και επέβαλλαν την ανατροπή δύο δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία, χωρίς πάντως να πάρει απάντηση από τον Γιούνγκερ καίτοι ο Αλέξης Τσίπρας τον προκάλεσε δύο φορές.
Χαρακτηριστικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ DEBATE: Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που επελέγη ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας, που εύχομαι να μην ζήσει κανένας άλλος. Καλώ τους ευρωπαίους να κρίνουν αν αυτό είναι ιστορία επιτυχίας ή ιστορία κοινωνικής τραγωδίας. Καλούμε να στηρίξουν τα κόμμα της Αριστεράς για να τεθεί τέρμα στην πολιτική της λιτότητας, για επανάκτηση της δημοκρατίας και για να ξαναβρούμε τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ:Το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. Οι πολίτες απέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η Σύνοδος Κορυφής είναι μία σύνοδος που συμμετέχουν 28 ηγέτες και τελικά αποφασίζουν ό,τι θέλει η Μέρκελ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω τον κ. Γιούνκερ τι συνέβη στις Κάννες; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε εσείς τι δημοψήφισμα θα κάνουν σε ένα κράτος-μέλος.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:Είναι παράξενο να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα όταν στη ΕΕ συμμετέχουμε σε εστίες έντασης όπως στη Λιβύη. Δεν είναι αποτελεσματική η πολιτική της καταστολής. Πρέπει να αναθεωρηθεί η πολιτική του ασύλου, να δοθούν κονδύλια και να υπάρξει δίκαιη μοιρασιά της ευθύνης. Γιατί Ευρώπη σημαίνει αλληλεγγύη.
ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ:Οι ιδέες που εκφράζει ο Γκι Φερχόφσταντ νομίζει ότι είναι καινούριες, αλλά είναι πολύ παλιές που μας οδήγησαν στην κρίση, στην κρίση του 29' στη χρηματοπιστωτική φούσκα στην Αμερικής. Είναι ιδέες που έχουν θέσει την Ευρώπη σε μεγάλο κίνδυνο. Να σταματήσουμε τη λιτότητα, να σταματήσουμε την παράνοια του χρέους. Με μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και λύση ανάλογη με αυτή που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953 όπου διεγράφη μέρος του χρέους, δόθηκε μορατόριουμ για την αποπληρωμή του υπόλοιπου και ρήτρα ανάπτυξης.
Έχω μείνει άναυδος με τα bail-in προγράμματα. Μετά τα δισ. που φορτώσαμε στους φορολογούμενους, η νέα λογική είναι να φορτώσουμε δισ. στους καταθέτες. Νομίζω ότι είναι καταστροφική λογική. Η δική μας πρόταση είναι να πάμε σε μία συνολική λύση ελάφρυνσης του χρέους.http://www.postin.gr
......................................................................................................................................................................
Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις
και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το
Κερατσίνι που θέλουμε!
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com
Κάντε like το keratsinivoice στο facebookEmail: keratsinivoice@gmail.com
Follow us στο twitter
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου