6 Ιουλ 2014

Γιατί ήρθε ο Επιθεωρητής ΔΔ στον Πειραιά

Η ποινή- χάδι σε υπάλληλο του ΝΑΤ από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Υπαλλήλων προκάλεσε, την περυσινή χρονιά, την παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος απασχολήθηκε, ιδιαίτερα, με καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.


Συγκεκριμένα, στην έκθεση για την διαφθορά του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καταγράφεται ότι μεταξύ άλλων έγιναν ενστάσεις σε 5 αποφάσεις πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων στους Δήμους Νίκαιας- Ρέντη (3), Περάματος (1) και ΝΑΤ (1).

Ωστόσο, η περίπτωση του υπαλλήλου του ΝΑΤ καταγράφεται ως μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που απασχόλησαν, πέρυσι, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, έγινε ένσταση κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΝΑΤ με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης12 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών σε υπάλληλο.

Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό επειδή κατάρτισε πλαστά πιστοποιητικά θαλάσσιας υπηρεσίας σε πλοία με ξένη σημαία μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ, στα οποία βεβαιωνόταν η υπηρεσία ναυτικών, προκειμένου αυτοί στη συνέχεια να εξαγοράσουν την υπηρεσία και να προσμετρηθεί ο χρόνος αυτός ως συντάξιμη υπηρεσία. Επίσης πλαστογράφησε βεβαιώσεις νοσηλείας ναυτικών προκειμένου να τους χορηγηθεί η εφάπαξ χρηματική παροχή για σοβαρούς λόγους υγείας.
Ανακαλύφθηκαν επίσης γραμμάτια είσπραξης 7.000 ευρώ συνολικά ως προκαταβολή του ποσού των 28.000  ευρώ που είχε εισπράξει ο εγκαλούμενος από άλλο υπάλληλο για εξαγορά υπηρεσίας του ιδίου υπαλλήλου και του αδελφού του.
Τέλος,  από εκθέσεις έρευνας και κατάσχεσης στο χώρο εργασίας του ανευρεθήκαν κενά και παραποιημένα έγγραφα, πιστοποιητικά νοσηλείας καθώς και αποκόμματα από σήματα πλοίων και λοιπά τα οποία δεν άπτονταν του αντικειμένου του υπαλλήλου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Ακόμα, στην έκθεση αναφέρεται ότι έγινε έρευνα μετά από καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με αντικείμενο τις καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων στους συμβεβλημένους γιατρούς, που συμμετέχουν στο έργο της ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών ή οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η ακολουθούμενη διαδικασία είναι ιδιαίτερα γραφειοκρατική με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Ειδικότερα στο πρώτο στάδιο οι αρμόδιες ?/νσεις Μεταφορών των Αποκεντρωμένων Περιφερειακών Διοικήσεων παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά από τους ιατρούς και τα διαβιβάζουν στις αντίστοιχες ?/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών της οικείας Περιφέρειας, οι οποίες στην συνέχεια τα αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  έχοντας εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του το κονδύλι για την αποπληρωμή των ιατρών, διαβιβάζει το αίτημα και τα παραστατικά στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διαβιβάζονται τα
αιτήματα και τα παραστατικά στο Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους)  για την έγκριση και μεταφορά των σχετικών πιστώσεων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Από το ΓΛΚ εγκρίνεται η δαπάνη και μεταφέρονται οι σχετικές πιστώσεις στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Οι ?/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Περιφερειακών Διοικήσεων υποχρεούνται στην συνέχεια να προχωρήσουν στην ενταλματοποίηση των πληρωμών για κάθε ιατρό ο οποίος αποπληρώνεται έτσι με καθυστέρηση σχεδόν 15 μηνών.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω διαδικασία ο ενδιαφερόμενος πολίτης–  υποψήφιος οδηγός έχει προπληρώσει το σχετικό παράβολο.

Ο ΓΕ?? με έγγραφό του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πρότεινε την κατάργηση της προαναφερόμενης διαδικασίας, ως εξαιρετικά γραφειοκρατικής, χρονοβόρας και αντιπαραγωγικής και την αντικατάστασή της από την ελεύθερη πρόσβαση του κάθε υποψήφιου οδηγού στον ιατρό της επιλογής του ή και σε δημόσιο νοσοκομείο με την υποχρέωση πληρωμής της ιατρικής πράξης.

Επιπλέον σύμφωνα με την πρόταση του ΓΕ??, η κοστολόγηση της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης όπως και
κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια θα πρέπει να ρυθμιστούν από το αρμόδιο Υπουργείο, η δε απόδειξη πληρωμής του ιατρού προσκομιζόμενη από τον υποψήφιο στην οικεία ?/νση Μεταφορών των Αποκεντρωμένων Περιφερειακών Διοικήσεων θα επέχει την ίδια αξία δικαιολογητικού που έχουν σήμερα τα αντίστοιχα παράβολα του ελληνικού δημοσίου.

Κατά την εκτίμηση του ΓΕ?? η υιοθέτηση της ανωτέρω πρότασης θα αποσυμφορίσει αφενός τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες από μεγάλο διοικητικό βάρος, αφετέρου θα διευρυνθεί ο κύκλος των επαγγελματιών υγείας που δύνανται να παράσχουν την συγκεκριμένη υπηρεσία προς τους πολίτες και θα εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις που σημειώνονται με την παρούσα διαδικασία.




http://www.pireas2day.gr
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ