23 Ιουλ 2014

Οι Αμερικανοί δίνουν τα στοιχεία για την κατάρριψη του Boeing


Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι ανακοινώσεις των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γύρω από την υπόθεση της κατάρριψης του Boeing της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Οπως ανακοίνωσε απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της Ουάσινγκτον ότι το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τη ζώνη των φιλορώσων αυτονομιστών.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα παρουσιάσουν σήμερα τα αποδεικτικά στοιχεία που θα πιστοποιούν τη θέση ότι οι φιλορώσοι αντάρτες φέρουν την ευθύνη για τη συντριβή του Boeing 777 στην ανατολική Ουκρανία.

«Πολυάριθμες αποδείξεις έχουν ήδη παρουσιαστεί και συνθέτουν μια αρκετά πειστική εικόνα» επισήμανε ο προεδρικός εκπρόσωπος. «Αξιωματούχοι των υπηρεσιών κατασκοπείας θα μιλήσουν αργότερα σήμερα και θα παρουσιάσουν περισσότερα στοιχεία και περισσότερες αποδείξεις» πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τη φύση αυτών των πληροφοριών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφθηκε σήμερα την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ουάσινγκτον και υπέγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων που έχει ανοιχθεί για τα 298 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Στα λίγα λόγια που έγραψε στο βιβλίο, επανέλαβε τη δέσμευση της Ουάσινγκτον στην προσπάθεια να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουν επαρκώς τη θλίψη που νιώθει όλος ο κόσμος για αυτή την απώλεια. Οι στενοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο κρατών μας κάνουν τα συναισθήματα αυτά πιο έντονα. Δεσμευόμαστε στο όνομα αυτής της φιλίας ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να σιγουρευτούμε ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανεξετάζει τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας, ενώ μαίνεται η κρίση στην Ουκρανία, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών. Παράλληλα ο Τζος Ερνεστ είπε ότι η Ουάσιγκτον θα καλωσόριζε τη λήψη περαιτέρω βημάτων με στόχο να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, ειδικά από την Ευρώπη. «Η προθυμία μας να σκεφτούμε να επιβάλουμε επιπλέον κυρώσεις είναι κάτι που συνεχίζει να αποτελεί μια πιθανή επιλογή» είπε.

Επιπλέον ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι οι διεθνείς ερευνητές εξακολουθούν να χρειάζονται την «άμεση και πλήρη πρόσβαση» στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ, ενώ χαιρέτησε το γεγονός ότι οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στην Ολλανδία.


Πάρε μέρος στην μεγάλη κλήρωση του Keratsinivoice και του Femme-Fatale.gr

http://www.ethnos.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ