25 Νοε 2014

Πυροβολισμοί, βανδαλισμοί και χάος στο Μιζούρι για τον αστυνομικό που σκότωσε τον 18χρονο (βίντεο)

Πυροβολισμοί, συλλήψεις, κατεστραμμένα κτήρια, βανδαλισμοί, πλιάτσικο, φωτιές, καπνός, σπασμένα γυαλιά. Οι εικόνες αυτές συνθέτουν τις εχθροπραξίες και βίαιες διαμαρτυρίες που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στους δρόμους του Φέργκιουσον. Το μέγεθος των επεισοδίων και οι συμπλοκές με τις δυνάμεις της αστυνομίας δεν έχουν προηγούμενο για την πόλη του Μιζούρι.


Η δικαστική απόφαση περί της μη παραπομπής του αστυνομικού που σκότωσε τον περασμένο Αύγουστο τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, έχει δημιουργήσει ένα κύμα οργής στους πολίτες του Φέργκιουσον αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών, μεγάλη μερίδα των οποίων έχει ξεχυθεί στους δρόμους. Άλλοι ειρηνικά, άλλοι με πέτρες και φωτιές διαμαρτύρονται για ατιμωρησία και φωνάζουν το κοινό σύνθημα: «O ρατσισμός σκοτώνει».

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 61 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που είναι σε εξέλιξη στο Φέργκιουσον και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑΣύμφωνα με το CNN, η αστυνομία της έχει προχωρήσει σε 61 συλλήψεις στο Φέργκιουσον και σε άλλες πόλεις στις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων κυμαίνονται από παράνομη συγκέντρωση μέχρι εμπρησμό και διάρρηξη. Στη διάρκεια της νύκτας, οργισμένα πλήθη πυρπόλησαν κτήρια, αυτοκίνητα και λεηλάτησαν επιχειρήσεις, ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης.

Πατήστε εδώ για να δείτε live από το CNN

Δείτε τη live αναμετάδοση των γεγονότων από το BBC

Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τις τοπικές αρχές, oι αστυνομικοί δέχθηκαν πολλά πυρά πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ στις 02:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας) 12 κτήρια είχαν τυλιχθεί στις φλόγες. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ρίχθηκαν 150 πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξουν θύματα.





Τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ενώ μια ανάρτηση της αστυνομίας στο twitter αναφέρει ότι ο αστυνομικός τραυματίστηκε όταν δέχθηκε σφαίρα στο χέρι και ο δράστης αναζητείται.

Εδώ και ώρες οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα και πυροβολισμούς στους χιλιάδες διαδηλωτές που ξεχύθηκαν εκ νέου στους κεντρικούς δρόμους του Φέργκιουσον, μετά τις διαταραχές τον Αύγουστο που προκάλεσε η δολοφονία του Μπράουν.

Οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να διαδηλώσουν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στο Κλέιτον του Μιζούρι, όπου συνεδρίασε το σώμα των ενόρκων.



Ο χάρτης με τα σημεία που σημειώνονται οι ταραχές











Καθώς οι ταραχές συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ο κυβερνήτης του Μισσούρι Τζέι Νίξον ζήτησε από την Εθνοφρουρά επιπλέον ενισχύσεις η οποία απέστειλε ομάδα 400 ανδρών.

«Αισθανόμαστε βαθειά απογοήτευση που ο φονιάς του παιδιού μας δεν θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απαλλακτικής για τον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον απόφασης του σώματος των ενόρκων.

«Έχουμε ανάγκη να εργαστούμε μαζί για να διορθώσουμε το σύστημα αυτό που επέτρεψε να συμβεί αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας, που πραγματοποιεί εκστρατεία ώστε κάθε αστυνομικός που περιπολεί σε αμερικανικό δρόμο να φέρει στη στολή του κάμερα που θα καταγράφει τις κινήσεις του.

«Ας μην κάνουμε απλώς θόρυβο, ας αλλάξουμε τα πράγματα» τόνισε η οικογένεια στην ανακοίνωση.



Η μητέρα του Μάικλ Μπράουν





Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν



Πλιάτσικο

Τις διαμαρτυρίες αμαυρώνουν μερικοί «διαδηλωτές» οι οποίοι δράττουν την ευκαρία και, εν μέσω του χάους που επικρατεί, εισβάλλουν σε κατεστραμμένα καταστήματα και αφαιρούν εμπορεύματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βίντεο που ακολουθεί όπου ένας άδρας κλέβει μια κάμερα ασφαλείας ενώ σε άλλο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, μια ομάδα νεαρών μπαίνει σε ένα πολυκατάστημα και αφαιρεί μια μεγάλη τηλεόραση.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ