21 Απρ 2015

Αμερικανός επιστήμονας προειδοποιεί: Η υπερκατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής προκαλεί καρκίνο

Σύμφωνα με νέα σημαντική έρευνα, η υπερκατανάλωση βιταμινών βλάπτει την υγεία και αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί
καρκίνος. Ο δόκτωρ Τιμ Μπάιερς. Ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς στο θέμα του καρκίνου, εξέτασε έρευνες 30 ετών και κατέληξε πως το να υπερβεί κάποιος την ημερήσια δόση των συμπληρωμάτων είναι αρκετά επικίνδυνο.
«Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, όμως αποδεικνύεται πως εκείνοι που παίρνουν περισσότερα συμπληρώματα διατροφής από όσο πρέπει, τείνουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο», είπε ο Μπάιερς.
Ο ίδιος εξήγησε πως όταν αρχικά τα συμπληρώματα δοκιμάστηκαν πειραματικά σε ζώα, η επιστημονική κοινότητα θεώρησε πως επρόκειτο για μια πολλά υποσχόμενη ανακάλυψη. Με την πάροδο του χρόνου τα συμπληρώματα έγιναν διαθέσιμα στην αγορά και υπήρξε παρακολούθηση χιλιάδων ατόμων που τα έπαιρναν για μια δεκαετία.
«Βρήκαμε πως τα συμπληρώματα στην πραγματικότητα δεν έκαναν καλό στην υγεία τους. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι ανέπτυξαν περισσότερο καρκίνο ενώ έπαιρναν βιταμίνες», αναφέρει ο γιατρός.
Τα συμπληρώματα φολικού οξέως είναι διαδεδομένα ανάμεσα στις εγκύους, καθώς μειώνουν τις πιθανότητες να αναπτυχθούν γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα. Ακόμα, θεωρείται πως μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστούν καρδιακά προβλήματα και πολύποδες στο έντερο. Η έρευνα όμως βρήκε πως το φολικό οξύ σε μορφή συμπληρώματος αυξάνει τον αριθμό των επικίνδυνων πολυπόδων και την εμφάνιση καρκίνου κατά 56%.
Ακόμα, δύο δοκιμές σε συμπληρώματα β-καροτίνης έδειξαν πως η υπερκατανάλωσή τους αυξάνει το κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα και καρδιακών προβλημάτων κατά 20%. Με τον ίδιο τρόπο, μια μεγάλη δόση βιταμίνης Ε αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη κατά 17%.
Ο δόκτωρ Μπάιερς, υποδιευθυντής στο Αντικαρκινικό Κέντρο του Κολοράντο, ξεκίνησε την έρευνά του όταν πριν δύο δεκαετίες αποδείχτηκε ότι το να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και ο ίδιος ήθελε να δει αν ισχύει το ίδιο και με τα συμπληρώματα βιταμινών. Η έρευνα όμως που ξεκίνησε από την δεκαετία του 1980 έδειξε το ακριβώς αντίθετο.
«Αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι πρέπει να φοβούνται να πάρουν βιταμίνες. Αν καταναλωθούν στις σωστές δόσεις οι πολυβιταμίνες μπορεί να κάνουν καλό. Όμως δεν υπάρχει υποκατάστατο για το καλό φαγητό» εξηγεί ο Μπάιερς.
Πηγή: Daily Mirror



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ