20 Απρ 2015

Ο Μανούσος Μανουσάκης μεταφέρει τη ζωή του Τσιτσάνη στη μεγάλη οθόνη

Στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ουζερί Τσιτσάνης» του Γιώργου Σκαρμπαδώνη

Θεσσαλονίκη, πρώτο τρίμηνο του '43. Κατοχή, αντίσταση, εβραϊκά γκέτο. Κατασκοπία, ένας κυνηγημένος έρωτας, ΕΑΜ, ταγματασφαλίτες, μουλωχτοί σκοτωμοί, πείνα, εξωφρενικά γλέντια. Μάχη του Στάλιγκραντ, κρίσιμη καμπή του πολέμου. Απ' τον παλιό Σταθμό Θεσσαλονίκης ξεκινούν τα πρώτα τρένα για το Άουσβιτς.



Το "Ουζερί Τσιτσάνης", Παύλου Μελά 22 δουλεύει στο κέντρο της κατεχόμενης πόλης, στο μάτι του κυκλώνα. Κι ο Βασίλης Τσιτσάνης, 28 χρονών τότε, μέσα σ' όλον αυτόν τον εφιάλτη, ίσως κι εξαιτίας του, συνθέτει τα καλύτερα τραγούδια του. Γράφει: "Όποιος γεννιέται μερακλής, δεν ξέρει τι να κάνει".

Αυτό είναι το θέμα του μυθιστορήματος του Γιώργου Σκαρμπαδώνη, που μόλις το διάβασε ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ενθουσιάστηκε. Θέλησε να το μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη και να καταπιαστεί με τη ζωή του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Έλληνας σκηνοθέτης επιστρέφει στον κινηματογράφο και αφηγείται απαγορευμένο έρωτα ενός χριστιανου του Γιώργου (Χάρης Φραγκούλης) με μία Εβραιοπούλα, την  Εστρέα (Χριστίνα Χειλά). Το ζευγάρι βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό  «Ουζερί Τσιτάνης», εκεί όπου ο αξέχαστος συνθέτης διένυσε τα πιο δημιουργικά χρόνια του. Τον Βασίλη Τσιτσάνη ενσαρκώνει ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο ηθοποιός που ξεχώρισε στον ρόλο του Σπύρου, στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη, «Μικρά Αγγλία».

Στην ταινία, συμμετέχουν επίσης οι:  Μαρία Καβουκίδου, Γιάννης Στάνκογλου, Σταμάτης Τζελέπης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Αϊβάζης, Νίκος Ιωαννίδης, Μιχάλης Αεράκης και Λάκης Κομνηνός. Το σενάριο της ταινίας διασκεύασαν ο Βασίλης Σπηλιώπουλος και η Αντα Γκούρμπαλη.

Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα προβληθεί το φθινόπωρο του 2015 σε διανομή Feelgood Entertainmenthttp://www.protothema.gr/


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ