13 Απρ 2015

Στον Πειραιά έφτασαν σήμερα οι μετανάστες της Γαύδου

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι 108 μετανάστες και τα 40 παιδιά συνεχίζοντας την οδύσσεια που τους οδήγησε από τις χώρες τους αρχικά στις ακτές της Γαύδου και στη συνέχεια στα Χανιά.


Με το πλοίο της ΑΝΕΚ ταξίδεψαν χθες το βράδυ στον Πειραιά οι καταγόμενοι από το  Σουδάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία ,108 στο σύνολο τους, μετανάστες αλλά και τα 40 ασυνόδευτα παιδάκια, που συγκλόνισαν, λίγο πριν την Ανάσταση του Κυρίου, με το δικό τους Γολγοθά, το πανελλήνιο.

Οι ενήλικοι μετανάστες φθάνοντας στην Αθήνα αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών.

Οι έξι δουλέμποροιπου εντοπίστηκαν από τις Αρχές, όταν η νέα καραβιά με τους μετανάστες κατέληξε στη Γαύδο, θα οδηγηθούν αύριο στις 11 το πρωί στον Ανακριτή, μετά την προθεσμία που πήραν, για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους

Να σημειώσουμε πως οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες πέρασαν το Πάσχα στα Χανιά, στο χώρο του Κολυμβητηρίου, όπου και φιλοξενήθηκαν προσωρινά, μετά τη μετακίνηση τους από τη Γαύδο. Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνία , ο Δήμος, ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς και οι υπόλοιπες δημόσιες αρχές της περιοχής φρόντισαν για τη σίτιση και την υγιεινή τους μέχρι να προωθηθούν στην Αθήνα με το δράμα τους όμως να μην σταματά εκεί καθώς ο τελικός προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα και η καλύτερη τύχη, στην οποία ήλπιζαν και χρυσοπλήρωσαν για να την εξασφαλίσουν, δεν ήταν το να καταλήξουν ναυαγοί σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Πηγή: ekriti.gr
Ετικέτες: Αθήνα., ανακριτής, Γαύδος, δουλέμποροι, Μετανάστες, μεταφορά, παιδιά, Πάσχα, Χανιά
Μοιραστείτε το!
1
Σχετικά άρθρα
Ελληνικά Νησιά «Αδειάζουν» τα μικρά νησιά από κατοίκους
Γιώργος Φούντας - Ζώκα Έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα η σύζυγος του Γιώργου Φούντα
Γιακουμάκης Τι δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα Γιακουμάκη – Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν (ΒΙΝΤΕΟ)
Σκουρίες «Δώστε λύση για τον χρυσό»
Χρήματα Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα και επιδότηση ενοικίου;

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του paraskhnio.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.





......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ