18 Απρ 2015

Πειραιάς: Δράσεις εθελοντικής περιβαλλοντικής εκστρατείας

Τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στην εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία  «Let's do it Greece» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου σε πανελλαδικό επίπεδο, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει περιβαλλοντικές δράσεις και δραστηριότητες εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Ειδικότερα θα γίνουν δράσεις στην Πειραϊκή, στο άλσος του προφήτη Ηλία, στην Κολοκοτρώνη, στη Σκουζέ, στη ΧΡΩΠΕΙ, στην πλατείες Παπασπύρου και Κωσταράκου, στον Άγιο Διονύσιο, στο γήπεδο Αγίου Διονυσίου και γύρω από το Παπαστράτειο κολυμβητήριο.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης τόνισε ότι  «πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός και η συλλογικές δράσεις ενισχύουν την κοινωνική συνείδηση και την υπευθυνότητα των πολιτών. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που διαπιστωμένα επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής τη δική μας, των παιδιών μας και των μελλοντικών γενεών».

Και συμπλήρωσε ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες και επιβεβλημένες καθώς έχουν τη δύναμη να ευαισθητοποιούν και να κινητοποιούν τους πολίτες. Όμως, σε ό, τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και η κοινωνική συνείδηση του καθενός από εμάς. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε για την καθαριότητα στην πόλη μας, όταν εμείς οι ίδιοι πετάμε τα σκουπίδια μας όπου μας βολεύει. Πρέπει όλοι, ιδίως οι γονείς, να δίνουν το παράδειγμα απέναντι στα παιδιά τους και είναι αισιόδοξο το ότι η νοοτροπία των ελλήνων πάνω σε αυτό το θέμα αρχίζει να αλλάζει. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν θα είναι πολύ πιο ενσυνείδητοι πολίτες από ότι η δική μας γενιά».

Ο Συντονιστής της Πανελλαδικής Δράσης «Let's do it Greece» κ. Νικόλαος Κιούσης σημείωσε ότι «η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει, σε λιγότερο από δέκα ημέρες όλη η Ελλάδα ετοιμάζεται σε κοινή εθελοντική δράση. Αυτή είναι η βασική μας φιλοσοφία, να ενώσουμε δυνάμεις σε κάθε γωνιά της χώρας, να γίνουν συντονισμένες δράσεις από εθελοντικές ομάδες, από πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους, από περιβαλλοντικές οργανώσεις, από σχολεία,  Δήμους, τοπικές κοινότητες. Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα για το πόσο σημαντικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή η σύμπραξη δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα».

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οργανωτικής Επιτροπής «Let's do itGreece» κυρία Γιάννα Παυλοπούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Το περιβάλλον αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο ανακουφιστικό στις ημέρες κρίσης που ζούμε. Ο κόπος που θα διαθέσει κάποιος για να συλλέξει όσα ανεξέλεγκτα έχει πετάξει θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολα μαζεύονται. Το κεντρικό μας σύνθημα είναι «Δεν πετάω»  και το «Zerobudget, Zero print». Δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα για τις δράσεις μας, γάντια και σακούλες τα οποία μας παρέχουν οι Δήμοι και η «Sanitas» που είναι χορηγός μας σε κάποια σημεία. Δεν χρειάζεται άλλη υποδομή αυτή η καμπάνια, αλλά την ψυχή του καθενός για να συμμετάσχει σε μια εθελοντική δράση και να συνειδητοποιήσει ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι μικρό για το περιβάλλον έστω μια μέρα το χρόνο. Σκοπεύουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ασχοληθούμε και με την ανακύκλωση και θα ήθελα να τονίσω πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 70 με 80% από όλα όσα χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι ανακυκλώσιμα».



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ