16 Μαΐ 2015

Στη κατάμεστη αίθουσα από γονείς της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με θέμα: «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων.

Στη κατάμεστη αίθουσα από γονείς της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες, η διάλεξη με θέμα: «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια», που διοργάνωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (Κ.Ν.Α.Π.).


Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών
κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, τόνισε :


«Αγαπητοί γονείς και Πειραιώτες, καλώς ήρθατε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Πειραιά. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δημοτική Πινακοθήκη για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και την άριστη συνεργασία που έχουμε, προκειμένου να υλοποιούνται δράσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά.
Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και αποτελούν το επίκεντρο της αποστολής μας. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι διανύουμε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης. Μέσα σε αυτήν την κρίση προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ενδυνάμωση της οικογένειας, την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και την ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας, με απώτερο σκοπό την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.
Στο πλαίσιο της προώθησης και στήριξης δράσεων, προγραμματίσαμε σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (Κ.Ν.Α.Π.) και πραγματοποιούμε σήμερα διάλεξη με θέμα: «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια».
Για την υγιή και ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μας, πέρα από τη στοργή και την αγάπη μας, η οικογένεια χρειάζεται να θέσει κάποια όρια και κανόνες στη συμπεριφορά. Η στάση των γονέων αναμφισβήτητα παίζει σημαντικό ρόλο. Θέτοντας όρια, η οικογένεια βοηθάει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, στην μετάδοση αξιών και γνώσεων στα παιδιά, προκειμένου να έχουν αρμονικότερη ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.
Με σωστή ενημέρωση λοιπόν, μπορούμε να μάθουμε για τα όρια, να τα αποσαφηνίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τρόπους εφαρμογής για να οδηγηθούμε σε λύσεις σε μια πιο ευτυχισμένη οικογενειακή καθημερινότητα».

Χαιρετισμό στη διάλεξη απηύθυνε η Διευθύντρια του Κ.Ν.Α.Π. κα Μαριέττα Μυλωνοπούλου.
Ομιλήτριες ήταν: η Dr Ευγενία Σουμάκη, Παιδοψυχίατρος-Ψυχαναλύτρια και Επιστημονική Επόπτρια Κ.Ν.Α.Π. και η κα Αδαμαντία Καραμπίνη, Κοινωνική Λειτουργός-Θεραπεύτρια Οικογένειας Κ.Ν.Α.Π.
Μετά το τέλος των ομιλιών τους, απάντησαν στις ερωτήσεις δεκάδων γονιών κυρίως για την υγιή ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών και τα όρια που πρέπει να θέτουν στη συμπεριφορά τους.



Παρόντες στη διάλεξη ήταν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, ο πρώην Βουλευτής κ. Πέτρος Μαντούβαλος και ο Κοινοτικός Σύμβουλος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικόλαος Βιρβιλής.



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ