1 Μαΐ 2015

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης της Marc

Τις σκέψεις και τις απόψεις της κοινής γνώμης σχετικά με το ενδεχόμενο ενός «έντιμου» συμβιβασμού που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα ή μια ενδεχόμενη ρήξη με επακόλουθο μια χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρώ, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και της εκπομπής Ίντριγκα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα το 65,1% των ερωτηθέντων θεωρεί προτιμότερο έναν συμβιβασμό σε αντίθεση με το 31% που επιλέγει μια οριστική ρήξη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, μόνο το 38,8% των ερωτηθέντων δεν το θεωρεί υπαρκτό ενώ το 56,8% πιστεύει ότι είναι πιο ορατό από ποτέ.



Παράλληλα το 37,3% λέει ναι στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενώ το 58,1% είναι αντίθετο σε μια τέτοια προοπτική.
Στο βασικό ερώτημα όπου οι ερωτηθέντες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε μια συμφωνία και νέα μέτρα ή ρήξη και χρεοκοπία η έρευνα έδειξε πως 54,2% επιθυμεί μια χρηματοδότηση ακόμα κι αν αυτή θα συνεπάγεται την λήψη νέων μνημονιακών μέτρων ενώ το 37% επιθυμεί την οριστική ρήξη και την επακόλουθη χρεοκοπία.



Στην περίπτωση που το δημοψήφισμα είναι υπέρ της ρήξης οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα σε ποσοστό 65,4% επέλεξαν την παραμονή στο ευρώ ενώ το 27,3% υπερασπίστηκε την επιστροφή στη δραχμή.



Στο ερώτημα αν η χώρα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ποια θα πρέπει να είναι η πολιτική γραμμή που θα ακολουθηθεί, το 38,3% απάντησε πως πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, το 46,4% πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ μόνο το 12% θεωρεί πως πρέπει να πάμε ξανά σε εκλογές.



Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων στην ερώτηση «Αν γινόντουσαν σήμερα εκλογές, τι θα ψηφίζατε» διαμορφώθηκαν ως εξής:



ΣΥΡΙΖΑ: 35,6% (από 40,2% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση)
Νέα Δημοκρατία: 20,8% (από 21%)
ΠΟΤΑΜΙ: 5,8% (από 4,3% )
Χ.Α.: 5,3% (από 4,8%)
ΚΚΕ: 5,1% (από 4,9%)
ΑΝ.ΕΛ: 4,2% (από 5,1%)
ΠΑΣΟΚ: 2,8 (από 2,5%)
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 1,5 (από 1,4)
ΚΙΔΗΣΟ: 1,4 (από 1,8)
Άλλο: 3,8 (από 4,3)
Αδιευκρίνιστο: 13,7% από (10,3%)



......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ