22 Νοε 2016

Ο Δήμος Πειραιά διεκδικεί 17 εκατ. € από τον ΟΛΠ

Απόφαση- κλειδί για να εισπράξει ο Δήμος Πειραιά ένα σημαντικό πόσο από τον ΟΛΠ για τέλη καθαριότητας προηγουμένων χρόνων εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.


Όπως ανέφεραν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» μετά την απόφαση, που εκδόθηκε, στις 22 Σεπτεμβρίου, από το 22ο τμήμα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ο Δήμος μπορεί να εισπράξει ένα σημαντικό μέρος του ποσού που διεκδικεί.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά διεκδικεί από τον ΟΛΠ ποσό 17 εκατομμυρίων €, το οποίο έχει δεσμευτεί με άλλη δικαστική απόφαση και όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει πλέον δυνατότητα να εισπραχθεί ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων της τάξης των 6,5 εκατομ. €

Σε σχετική ερώτηση που έγινε από τους δημοτικούς συμβούλους του «Λιμανιού της Αγωνίας» ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης εμφανίστηκε επιφυλακτικός να δεσμευτεί ότι θα κινήσει τις διαδικασίες είσπραξης διότι εάν οι επόμενες δικαστικές αποφάσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον Δήμο θα αναγκαστεί να επιστρέψει τα χρήματα και αυτό θα είναι δύσκολο.


SHARE THIS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ