21 Νοε 2016

Ημέρα προβολής του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Στο πλαίσιο της ημέρας προβολής του έργου της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), και οι εργαζόμενοι του
υπουργείου πολιτισμού διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα σειρά εκδηλώσεων σχετικά με το ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό για να γίνει γνωστό το πολυσχιδές έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«Στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των μνημείων και του έργου που συντελείται για την προστασία τους και την απόδοσή τους στην κοινωνία, το σημαντικότερο όπλο των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό είναι η ίδια η δουλειά μας. Για αυτό διοργανώνουμε μια σειρά διαφορετικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν το πολυσχιδές έργο που πραγματοποιείται από την αρχαιολογική υπηρεσία και τη σημασία του για την σύγχρονη κοινωνία.

Ανοίγουμε τις πόρτες των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων, των μουσείων, των αποθηκών και των εργαστηρίων συντήρησης και μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, τους ενήλικες και μαθητές, δασκάλους και δημοσιογράφους, αγρότες, επιχειρηματίες και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη» εξηγούν σε δελτίο Τύπου.

Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για όσους συμμετέχουν στις υπό συζήτηση εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.


SHARE THIS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ