21 Νοε 2016

«Με την Ψυττάλεια δώσαμε και κερδίσαμε τη μάχη του αυτονόητου» δήλωσε Ρένα Δούρου.

«Με την Ψυττάλεια δώσαμε και κερδίσαμε τη μάχη του αυτονόητου», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε στο θέμα της Ψυττάλειας, που απασχόλησε, για αρκετά μεγάλο διάστημα, κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, καθώς υπήρξαν σχεδιασμοί από τη προηγούμενη περιφερειακή αρχή και πολλές πιέσεις για να μεταφερθούν εκεί τα λύματα της Ανατολικής Αττικής.

Η Περιφερειάρχης στη συνέντευξή της κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για «τη ριζική αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης (σ.σ. απορριμμάτων και λυμάτων) όσο και την αγαστή συνεργασία των δημοτικών αρχόντων»
Έτσι, η ίδια αναφερόμενη στην Ψυτάλλεια και τη Φυλή, «τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, από τη μια των τοπικών μικροσυμφερόντων και από την άλλη της περιβαλλοντικής αδιαφορίας», παρατήρησε ότι «με την Ψυτάλλεια δώσαμε και κερδίσαμε τη μάχη του αυτονόητου».

«Τη μάχη του αποχετευτικού συστήματος και των βιολογικών καθαρισμών στην Ανατολική Αττική για παράδειγμα, με τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων και δημοσίων φορέων, απέναντι σε δημάρχους, σε τοπικές κοινωνίες και σε εκείνες τις «τοξικές» συνέργειες μεταξύ α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες», υπογράμμισε η κ. Δούρου σημειώνοντας για τα στερεά απόβλητα ότι:

«Την ίδια στιγμή, με το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, κόντρα στον λαϊκισμό και στη βαθιά ριζωμένη αντίληψη του «όχι στη δική μου αυλή», δρομολογούμε το οριστικό κλείσιμο του αίσχους της χωματερής της Φυλής. Ένα κλείσιμο που δεν γίνεται με ευχολόγια ή με πρόστιμα, αλλά με τη σοβαρή ανάληψη της ευθύνης από όλους μας».


SHARE THIS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ