25 Νοε 2016

Οι διαμαρτυρίες «πάγωσαν» το 4ο Γυμνάσιο για την φιλοξενία προσφύγων

- Θα φτιαχτεί αλλού και όχι στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά
- Στελέχη της ΜΚΟ ανέφεραν πως θα αναζητηθεί άλλος χώρος σε σημείο «μη ανακοινώσιμο»








«Παγώνουν», σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας από τη μη κυβερνητική οργάνωση Praksis με σκοπό τη στέγαση ασυνόδευτων παιδιών-προσφυγόπουλων, ηλικίας 8-18 ετών, σε ακίνητο της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά. Η δημιουργία του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής. Στελέχη της ΜΚΟ ανέφεραν πως θα αναζητηθεί άλλος χώρος σε σημείο «μη ανακοινώσιμο».
Όπως ανέφεραν πληροφορίες, η Praksis ενοικίασε τον χώρο που ανήκει σε ιδιώτη και άρχισε εργασίες διαμόρφωσης του εσωτερικού, χωρίς ωστόσο να έχει την προβλεπόμενη άδεια. Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, από τον δήμο Πειραιά είχε ζητηθεί να διακοπούν προσωρινά τα έργα ώσπου να χορηγηθεί η άδεια.

Μώραλης: Επιχειρούν να τρομάξουν

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων, είχε επισημάνει ότι «μου προκαλεί εντύπωση που κάποιοι, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν το μέγεθος του προβλήματος που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη, την προσπάθεια που κάνει η χώρα, αγνοώντας τη φιλοξενία που, παρά τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, παρέχουν οι κάτοικοι της Χίου, της Σάμου, της Μυτιλήνης κ.λπ., οι οποίοι έχουν υποδεχθεί χιλιάδες ανθρώπους ειδικά σε σχέση με τους μόνιμους κατοίκους τους, καθώς και τις δεκάδες δομές φιλοξενίας σε δεκάδες πόλεις της χώρας, να επιχειρούν παραπλανώντας να θέσουν θέμα για την παραμονή σε μια πόλη 200.000 και πλέον κατοίκων, όπως ο Πειραιάς, 20 ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών. Σε μια πόλη που είναι βέβαιο ότι και μεγαλύτερος να ήταν ο αριθμός δεν θα ήταν ικανός να διαταράξει τη λειτουργία της και απλώς θα επιβεβαίωνε ακόμα μια φορά την φιλοξενία της. Οσοι δε επιχειρούν με τοποθετήσεις ή γραπτές αναφορές να κάνουν λόγο για "hot spot" ή δεν γνωρίζουν τι αυτό σημαίνει ή επιχειρούν να τρομάξουν τους κατοίκους για άλλους φυσικά λόγους και άλλες επιδιώξεις, λες και οι κάτοικοι δεν μπορούν να διακρίνουν το "hοt spot" από μια οργανωμένη φιλοξενία 20 ανήλικων παιδιών!».

«Σύμμαχος» του δημάρχου Πειραιά για το ζήτημα ήταν και η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας».

Κινητοποίηση το Σάββατο
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Λαού (Ταμπούρια), σύμφωνα με ανακοίνωση, καλούν σε πορεία «κοινωνικής απεύθυνσης και παρέμβασης, ενάντια στον ρατσισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό» με βάση το θέμα της δομής για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, «δύο τοπικές αυτοοργανωμένες συλλογικότητες του Κερατσινίου (Συνέλευση της πλατείας Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης Ρεσάλτο)».

Με πληροφορίες από το tovima.gr

SHARE THIS


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ