Πρόκειται για ένα φρούτο με χαμηλή θερμιδική αξία, πλούσιο σε νερό, σε βιταμίνες και μέταλλα, με πολλές φυτικές ίνες που όχι μόνο προστατεύει την όραση και το αναπνευστικό, αλλά διατηρεί και την ελαστικότητα του δέρματος.
Ο λόγος για το ακτινίδιο που περιέχει βιταμίνη C (και μάλιστα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα από ότι το πορτοκάλι), βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διαδικασία παραγωγής του κολλαγόνου, που διατηρεί ελαστικό το δέρμα.
Τα συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που περιέχει, όπως είναι η λουτεΐνη και η ζεοξανθίνη προστατεύουν την όρασή μας, ενώ η κατανάλωση ακτινίδιου φαίνεται πως βοηθά στην πρόληψη καταρράκτη και γλαυκώματος, αλλά και στην προστασία από αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα.
Ο λόγος για το ακτινίδιο που περιέχει βιταμίνη C (και μάλιστα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα από ότι το πορτοκάλι), βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη διαδικασία παραγωγής του κολλαγόνου, που διατηρεί ελαστικό το δέρμα.
Τα συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που περιέχει, όπως είναι η λουτεΐνη και η ζεοξανθίνη προστατεύουν την όρασή μας, ενώ η κατανάλωση ακτινίδιου φαίνεται πως βοηθά στην πρόληψη καταρράκτη και γλαυκώματος, αλλά και στην προστασία από αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου