6 Δεκ 2016

Επεισόδια στα Εξάρχεια. Oλοκληρώθηκαν οι πορείες για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένταση στα Εξάρχεια αυτή την ώρα για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει στήσει οδοφράγματα στις οδούς Μπενάκη και Στουρνάρη, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε ένα ΙΧ στην περιοχή, σε κάδους απορριμάτων.
exarxeia
Oι πρώτες μολότοφ έπεσαν γύρω από το Πολυτεχνείο.
exarxeia
Οι αντιεξουσιαστές έριξαν και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών.
exarxeia
exarxeia
Οι μάχες μεταξύ των ομάδων των νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα, είναι σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων. Πληροφορίες θέλουν ομάδες νεαρών να έχουν ανέβει σε ταράτσες πολυκατοικιών και να πετούν στους αστυνομικούς μολότοφ, ενώ φωτιά πήρε και η είσοδος μια πολυκατοικίας.
exarxia
exarxeia
Τα επεισόδια εξελίσσονται σε δύο μέτωπα, ένα στη Στουρνάρη και ένα στη Σπύρου Τρικούπη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 23 προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια συμμετέχουν περίπου 150 άτομα.
epeisodia exarxeia
Εν τω μεταξύ άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό "Πανεπιστήμιο" και "Σύνταγμα", που είχαν κλείσει με εντολή της ΕΛ.ΑΣ λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Η πορεία οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων αντεξιουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει ολοκληρωθεί. Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συμμετέχοντες ήταν 2.500.
grigoropoulos
Στο κέντρο έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.
grigoropoulos
grigoropoulos
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη.
Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μετά τις 3 το απόγευμα μπροστά από την Καμάρα, συμμετείχαν πολιτικά κόμματα της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, κ.α. και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησαν πορεία, μέσω της οδού Εγνατία και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.
Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία και παρακολουθούν από απόσταση την εξέλιξη του συλλαλητηρίου.
Να σημειωθεί, ότι στις 6 το απόγευμα, ξεκίνησε και δεύτερο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μελών του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, επίσης μπροστά από την Καμάρα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)


SHARE THIS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ