20 Ιαν 2017

Κοντονής: Παράβαση του ποινικού κώδικα όσα έγιναν στο Πέραμα

Τα όσα έγιναν στο δημοτικό σχολείο του Περάματος, από τη Χρυσή Αυγή, συνιστούν παραβίαση του Ποινικού Κώδικα και του Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου, ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι αντιλαμβάνεται τους νόμους και την τήρησή των νόμων κατά το δοκούν.

Τη σφοδρή αντίδραση του υπουργού προκάλεσε ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, αναπτύσσοντας στην Ολομέλεια επίκαιρη ερώτησή του αναφορικά με ο κάψιμο της ελληνικής σημαίας από αντιεξουσιαστές τον περασμένο Νοέμβριο στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

«Είναι ενδιαφέρουσα η στιγμή που γίνεται αυτή η συζήτηση στην εθνική αντιπροσωπεία, διότι πριν από μερικές ημέρες, με έναν οργανωμένο τρόπο, στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατά τρόπο προκλητικό, παραβίασαν το νόμο, εισερχόμενοι σε ένα σχολείο, προπηλακίζοντας καθηγητές, απειλώντας και εξυβρίζοντας άλλους πολίτες» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους, αλλά κυρίως προς τους πολίτες που παρακολουθούν τη σημερινή συζήτηση, πως αντιλαμβάνεται τον νόμο και την εφαρμογή του νόμου το κόμμα της ΧΑ, το οποίο σήμερα υποβάλλει την ερώτηση.

«Την αντιλαμβάνεται την εφαρμογή των νόμων κατά περίπτωση. Οι ίδιοι μπορούν να παρανομούν όποτε θέλουν για όποιο λόγο θέλουν, να προπηλακίζουν και να αδικούν πολίτες και για θέματα τα οποία οι ίδιοι κρίνουν ότι πρέπει να αναδειχθεί το θέμα της παραβίασης των νόμων σε άλλες διατάξεις, παριστάνουν τους θεματοφύλακες των νόμων» είπε ο κ. Κοντονής και απευθύνθηκε στον βουλευτή, λέγοντας: «Το κόμμα σας ούτε τους νόμους σέβεται ούτε την εφαρμογή των νόμων επιδιώκει. Διότι αν σεβόσαστε τους νόμους, θα τους σεβόσαστε στην ολότητά τους. Και δεν θα κάνατε επιλογή και δεν θα προβαίνατε σε αδικοπραξίες κατά σύστημα, όπως έγινε στην τελευταία περίπτωση που παραβιάσατε διατάξεις του ποινικού κώδικα και του Κανονισμού λειτουργίας ενός σχολείου».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε λίγο νωρίτερα πει ότι «στις 17.11. 2016 ομάδες των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, που είχαν καταλάβει το κτήριο του Πολυτεχνείου και προέβησαν σε πλήθος επεισοδίων και διακεκριμένες φθορές, έκαψαν σε ζωντανή μετάδοση, με την ανοχή της Πολιτείας, την ελληνική σημαία μαζί με δημόσια περιουσία και για την πληθώρα των αδικημάτων που έλαβαν χώρα, ουδείς εκ των κρατικών λειτουργών και οργάνων δεν έπραξε τα υπαγορευόμενα από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που επιτάσσουν την αυτόφωρη σύλληψη των δραστών εντός και εκτός του Ιδρύματος».

«Ποιος σας είπε ότι τα όργανα του κράτους, οι αστυνομικές Αρχές και κατόπιν οι εισαγγελικές Αρχές, δεν έπραξαν το καθήκον τους; Είναι γνωστό από τον Τύπο ότι συνελήφθησαν 13 άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν αμέσως στον εισαγγελέα, ένα εξ αυτών είναι και ανήλικος, και έχει ολοκληρωθεί ήδη η ανάκριση. Από πού αντλείτε όλες αυτές τις πληροφορίες; Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η οργανωμένη πολιτεία έπραξε αμέσως αυτό που έπρεπε να πράξει, συνελήφθησαν αυτοί οι οποίοι προέβαιναν σε καταστροφές και άλλου τύπου άδικες πράξεις, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα και έχει ήδη ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε, σχολιάζοντας για τη Χρυσή Αυγή: «Είναι πρόβλημα για την ίδια τη δημοκρατία, το γεγονός ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται την εφαρμογή του νόμου όπως νομίζουν οι ίδιοι, διότι η δημοκρατία στηρίζεται στον νόμο, στην ισονομία και στον πατριωτισμό των Ελλήνων όταν κινδυνεύει. Επομένως όποιοι εδώ επικαλούνται τον νόμο θα πρέπει πρώτα να τον σέβονται».

Η συζήτηση φορτίστηκε ακόμα περισσότερο όταν, στη δευτερολογία του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως δεν υπήρξε τίποτα αξιόποινο στο Πέραμα «μπροστά σε αυτό που έγινε», και όταν είπε ότι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκράτες, σπάνε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ότι καίνε σημαίες, κάνοντας μάλιστα ονομαστικές αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο βουλευτής εκτρέπεται σε πομφόλυγες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ειδικά για το θέμα της σημαίας, ότι «τον πατριωτισμό του ο καθένας δεν τον δείχνει σε καιρό ειρήνης. Τον δείχνει όταν κινδυνεύει η πατρίδα».

«Δεν θα κινδυνεύσει η πατρίδα και κυρίως δεν θα κινδυνεύσει από εσάς. Σας λέω λοιπόν ότι αυτοί οι οποίοι θαυμάζετε είναι αυτοί που έσπρωξαν την πατρίδα στις δύσκολες ώρες που περνούσε, σε έναν καιάδα. Να σας θυμίσω τα πρωτοπαλίκαρα της 4ης Αυγούστου; Μήπως κανένα από αυτά είχε βγει στο βουνό να υπερασπιστεί την ελεύθερη Ελλάδα, έναντι των κατοχικών; Να σας θυμίσω ότι εσείς θαυμάζετε τους ταγματασφαλίτες, τους συνεργάτες των Γερμανών ή τη χούντα που παρέδωσε την Κύπρο στον Αττίλα; Αυτά είναι τα καμώματα σας και αυτή είναι η προσφορά σας» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και απευθύνθηκε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Μην παριστάνετε λοιπόν τους πατριώτες σε καιρό ειρήνης. Διότι αυτοί που παριστάνουν τους πατριώτες είναι πατριδοκάπηλοι. Την πατρίδα να δούμε πως θα την υπερασπιστείτε όταν θα κινδυνεύσει. Ο εξεγερμένος λαός την περίοδο του Πολυτεχνείου για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια αγωνιζόταν. Όταν ήταν κυβέρνηση η χούντα την οποία εσείς θαυμάζετε και η οποία παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους! Αυτή είναι η προσφορά των ιδεολογικών ταγών σας!».




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ